CHP'de adaylık başvurusu beklenenler arasında bulunan Muharrem Akdemir açık ve net konuştu.
Gençlerin önünü açmak adına aday olmayacağını belirten Muharrem Akdemir şunları ifade etti:

"İNŞALLAH GENÇ ARKADAŞLAR SEÇİLİR"

"Adaylar başvurularını yapıyorlar. Ben kendileri yürekten tebrik ediyorum. Bu öz güvenleri için de. İnşallah ileriki günlerde seçim atmosferine girildiğinde Cumhuriyet Halk Partisi hem kendileri iyi çalışarak hem halkın desteğini, gücünü alarak iktidara gelme konusunda güzel adımlarını atacaklardır. 
Ben halkın gözünde. O sevgiyi ve saygıyı yakalamış bir insan olarak kendimi kabul ediyorum. O teveccühleri zaman zaman her yerde görüyorum ve o konuda Zonguldak halkına yürekten teşekkürlerimi  iletmek isterim. Şükranlarımı sunmak isterim.  Hem şahsım hem ailem adına da gerçekten bu konuda iyi bir yer edindiğimi düşünüyorum. O nedenle  halkın gözünde de böyle kalmak istiyorum. Genç arkadaşlar  inşallah bundan böyle seçilirler Aday adayı gösteririller ve başarılı olurlar.
Biz de her zamanki olduğu gibi ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Desteğimi hiçbir zaman esirgemem. Ve esirgemeyeceğimi de söylüyorum. Onların yanında ne gerekiyorsa yapmaya çalışırım. 
"İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ ZOR SÜRECİ GENÇ ARKADAŞLARIMIZLA DAHA ÇABUK AŞARIZ"

Aday olmayacağım.  Zira içinde bulunduğumuz hem şartlar hem de Türkiye'nin özel durumu gerçekten zor ve sıkıntılı. Sıkıntılı bir süreç. Bu sıkıntılı süreci gençlerle daha iyi aşarız diye düşünüyorum.  Gençlerin önü de açmak gerekiyor. Bunu da belirteyim. Gençlerin elini açacaksın ki ileriye dönük çalışmalar daha güzel olsun. Diye düşünüyorum"

Kaynak: Ercan Demir