Tüm Emekliler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu, TÜFE'nin düşük çıkmasını, "Ne ucuzladı? Kaşar peyniri mi ucuzdadı? Zeytin  mi ucundadı? Beyaz peynir mi ucuzdadı? Patates soğan mı ucuzladı? Et mi ucuzladı? Ne ucuzladı da TÜFE düşük çıkartıldı" diyerek sert tepki gösterdi.
Pazarda yangının devam ettiğini ve her şeye zam yapaldığını belirten Tüm Emekliler Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu, ülkeyi idare edenlere ve emekliyi ciddiye almayan bürokratlara seslendi.
Emeklyleri ciddiye alınmasını isteyen Mustafa Sarıoğlu şunları söyledi:

NE CUZLADIDA TÜFE DÜŞÜK ÇIKARILDI
"Her gün kamuoyuna açıklama yapmak durumunda kalıyoruz. Pazarda yangın var. Almış başını gidiyor. Her şeye zam var. Tüfe düşük çıktı. Neye göre? Pazara mı gitti bu TUİK yetkilileri, Soğanı, peyniri, zeytini, zeytinyağı. Ne ucuzladı da TÜFE yi böyle düşük çıkardılar. insanlarla dalga mı geçiyorlar? Emekli perişan,emekli zor durumda. Ömrünü, hayatını bu memlekete harcamış emekçiler. Ülkeyi idare edenlerden fedakarlık beklerken bugün dalga geçer gibi bir açıklamadır bu. Bu işin sonu ne olacak? Zonguldak'ta 170 bin emekli var. Türkiye'de 16 milyon emekli var. 32 milyon insan ederiz biz. Bizi ciddiye almıyorlar. Ne yapmak istiyorlar? Ne ucuzladı? Kaşar peyniri mi ucuzdadı? Zeytin  mi ucundadı? Beyaz peynir mi ucundadı? Patates soğan mı ucuzladı? Et mi ucuzladı? Ne ucuzladı? Nedir bu? Ne demek istiyorlar?

ÇALIŞANA YOK ÇALIŞMAYANA VAR!

Çalışmayan emeklilere 5000, Çalışana hiç yok. Çalışan insan niye çalışıyor? Hayatından memnun olduğu için mi çalışıyor? Maaş alıyor adam. Evini geçindirebilmek için mecburen çalışıyor. Sen onu cezalandırıyorsun.Devletimizi, ülkemizi idare edenlere. Zonguldak'ta emeğin, emekçinin başkentinden sesleniyorum. Emekliler ve aileleri nasıl  geçiniyor?  Ne yapmamız lazım? Düşünmeleri gerekirken devlet bugün açıklama yapıyor. Bu ne ya. Önümüzde sayılı  günler var. Ülkeyi idare edenlere ve  Emekliyi ciddiye almayan bürokratlara sesleniyorum. Herkes aklı selim hareket etsin. Bunun hesabı sorulacaktır"

Kaynak: Ercan Demir