Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, yarın Molde ile oynanacak olan Şampiyonlar Ligi Play-Off rövanş maçı öncesinde konuştu. İşte ayrıntılar...

Tete ve Torreira

Rakibimizi daha iyi tanıyoruz. İlk maça oranla, özellikle Torreira dönmesi, Tete’nin hazır halde olması bizim için daha güçlü ve daha dolu bir kadro olmamızı sağlıyor. Bu bir avantaj aynı zamanda kendi sahamızda olmamız da bir avantaj. Daha agresif olmak istiyoruz.

Galatasaray Molde

Rakibimizin de ekstra bir şey yapmasına gerek kalmadı. Kendi stadyumlarıydı. Sahayı tanıyorlardı daha çok maç oynamışlardı ama biz fiziksel olarak daha iyiydik ve avantajı yakaladık. Maçı kazanmak istiyoruz. Asıl olan bizim gerçek oyun ve karakterimizi ortaya koymak. Rakibimizin kanatları da çok etkili rakibimizi düşünüyoruz. Daha çok topa sahip olan bir takım olmak istiyoruz.

Zaha'nın Durumu

Zaha ile ilgili de milli takım arasını hedef seçtik o arada bir hazırlık maçı da yapıp onu da kullanıp takım içine katmak istiyoruz.

Heyecan duyuyoruz. Asıl hedefimiz Şampiyonlar Lig’ine girmek son 2 seneye baktığımızda Galatasaray’ın buna ihtiyacı olmasını görüyoruz. 12. sırada ligi bitiren bir takım sonraki sezon ligi birinci bitiriyor. Bu çok iyi bir şey şampiyonlar ligine kalmayı zaten istiyorduk. Oyuncularımızla birlikte buna inanıyoruz. Sadece takım için değil ülke puanı için de önemli inşallah yarın da bunu başaracağız.

Oyuncular için bu sene kolay başlamadı. Çok kısa bir tatil yaptık. Milli takıma gidenler gitti geldi. Zorluk derecesi yüksek Şampiyonlar Ligi ön elemelerine yavaş yavaş hazırlandık. Oyuncularımız da yeni geldi %100’ümüzle başlamadığımız bir organizasyonda ligi ve maçlarımızı kazanmak önemli. Ekim ayı önemli Gaziantep’i yenip Şampiyonlar Ligi’ne yönelmek istiyoruz ama 2 oyuncumuzu kullanamıyoruz. Lige baktığımızda buna rağmen gol yemedik. Buna rağmen yaptığımız hatalara dikkat ediyoruz. Yarın da hem hücum hem de takım oyunu oynayacağız. İlk maçta takım savunmasını çok iyi yapamadık. Topla daha iyi oynayan bir takım olursak kazabiliriz. Ligde bunu Trabzonspor maçında ortaya koyduk yarın için amacımız bunu ortaya koymak.

 

Şampiyonlar Ligi Play Off

Lige ara verilmesi çok olumlu baktığım bir şey. Herkes Play-Off oynuyor. Aslında bu bizim için bir avantaj mesela Molde de kendi liginde maç oynamadı. Federasyonun verdiği bu kararı doğru buluyorum. Yorgunluğumuzu atamamız için iyi oldu. Mesela ilk maça daha rahat hazırlandık. Hem dinlendik hem hazırlandık. Şu anda Türkiye’yi temsil etmek için hazırız.

 

Manchester City

Manchester City Şampiyonlar Ligi’ni kazandı ama oyunu beğenilmedi. Ana amaç Şampiyonlar Ligi’ne katılmak. Ondan sonra da gruptan çıkıp devam etmek. Sonrasında hangi kupada devam edersiniz belli olmaz.

Galatasaray Avrupa Kupası

Galatasaray takımı birçok alanda başarıya imza atıyor. Hep diyoruz bu ruh Galatasaray’ın içinde var. Başarırsak bir özlem de bitmiş olacak.

 

Yunus Akgün 

Gitmek isteyenler oluyor, gelmek isteyenler oluyor. Mesela Yunus uzun süredir gitmek istiyoruz, biz de izin verdik. Avrupa’da transferin son günleri. Bizim ülkemizde daha devam etse de yine de transferleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Şampiyonlar Ligi kozunu hep kullanmak istiyoruz. Teknik adam elindekinden daha iyisini ister. Alamama riski de var ama Şampiyonlar Ligi listeleri verilmeden bitirmek istiyoruz. Benin kafamda transferden çok yarınki maç var.

İcardi

Geçen seneden sonra Mauro bizim için kilit bir isimdi. Benim için en önemli şey onun takımda kalmasıydı. Başkanımıza ve Erden beye çok teşekkür ediyorum. Sadece golcü değil karakteri ile de bizim için önemli. Yapabildikleri ile de bir santrafordan yapması gereken her şeyi yapıyor. Milli maç arası onun dinlenmesi için de en iyisi olacak.

Akademi çıkışlı oyuncularımız birlikte 30-33 kişilik bir kadromuz var. Burada akademi oyuncularımızın da katkısı önemli, onları da geliştiriyoruz. Ligde 14 kişilik yabancı oyuncu sınırımız var. Listemizi ona göre ayarlıyoruz. Buna göre oyuncuları kullanıyoruz. Bu genişliği en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz.

Midtsjö Molde Maçı

Midtsjö’yü Norveç’te sahaya çıkarmak istedik fakat o istemedi. Yarın kendi evimizde çıkarmak istiyoruz. İlk maçta üçlü savunmaya geçip maçı kendimize doğru çevirdik. Bunu sezon içinde değerlendirebiliriz. Bunun için de çalışma süresi de önemli.

Editör: Mert Toruk