Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Bahar, Zonguldak'ta trafik sıkışıklığı sebepleriyle ilgili açıklama yaptı.

Bahar,  yaya geçitlerini ehli keyfi olarak kullanan yayalar nedeniyle trafikte sıkışıklıkların yandığını söyledi.

Aynı şekilde yaya geçidi olmayan yollarda yayaların geçtikleri noktadan akan trafiğe aldırış etmeden karşıdan karşıya geçmelerini de eleştiren Osman Bahar şunları söyledi;

"YAYALAR ARAÇ GEÇİŞLERİNE SAYGI GÖSTERMİYOR"

'Bana Göre trafik sıkışıklığının büyük göstergerinden bir tanesi şahsımın gözlemlediğim kadarıyla yayaların yaya geçitlerini çok istediği bir şekilde çok rahat bir şekilde kullanmalarıdır. Yani orada belli biriken belli bir vatandaşın geçmesi halinde diğerlerinin ehli keyif geçmesi ve bir sürü şekilde devamlı o  araçlara arkasına bakmadan araçların ne kadar biriktiğine bakmadan hala bir şekilde geçmesi.

İkinci pozisyonu yaya geçitlerinin olmadığı yerlerde de aynı sistemin keyfe gider. yola karşıdan karşıya geçmeler gibi. 

"ŞOFÖRLERİN BiR ÇOĞU YETERLİ EĞİTİMDEN YOKSUN"

Sürücülerin çoğunluğunun yeteri kadar eğitim almadığını birçoğunun kavşakta bilemediğini beklrten
Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Bahar, şunları söyledi:

Şimdi yayaya kavşaklar da çoğalınca bizim araçlarımızın şoför arkadaşlarımızın araçlarını kullanmada büyük bir sıkıntı yaşanıyor. Nedir? Kavşakları daha nasıl dönüleceğinin Nereye, kavşağa nasıl girilip, nasıl çıkacak, hangi tarafa dönülecek? Bunu bilmiyor. Kavşağın içine girdikten sonra da duraklama yapıyor. Sağa mı döneyim, sola mı döneyim? Veya Hangi istikamete gideceğine karar vermemiş o kavşakta onu karar vermeye çalışıyor. Bu da bireğitimin eksikliği gösteriyor. Bana göre zaten yeni olan sistemde bütün araçlara elektronik olduğundan sürücü eğitimlerinin ağırlıklı olarak sadece direksiyon eğitimine veya virajlara nasıl girilir, kavşaklardan nasıl çıkılır, kavşaklardan, sağa dönüşler veya sola dönüşler veya ileriye doğru gidişleri çok bilinmesi gereken bir durumdayız ama maalesef halen daha şoför esnafı veya şoför ara ticari olsun veya özel araç kullananların birçoğu bu kural ve kaidelerden bihaber."
 

Muhabir: Ercan Demir