CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 yıl önce  (Aldığınız asgari ücretle bugün daha az yumurta evine alabiliyorsan, peynir, zeytin, vesaire alabiliyorsan bize oy vermeyin) ş klindeki konuşmasını içeren video görüntüsünü izleterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuşmasından dolayı teşekkür etti ve "Evet biz de o sözü yerine getireceğiz" dedi.

CHP merkez ilçe Başkanı Osman Zaimoğlu düzenlediği basın toplantısında hayat pahalılığını eleştirdi

Bugün markette; Kaşar peynir 220 TL, yoğurt 85 TL, 2 kg sıvı zeytinyağ 130 TL, beyaz peynir 300 TL, zeytin 250 TL,  domates 75 TL'den satıldığı o söyleyen CHP Merkez ilçe Başkanı Osman Zaimoğlu şunları ifade etti:

"İNSANLARIMIZ AÇLIĞA MAHKUM EDİLDİ"

 "Şimdi Önümüzde yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri var. Siyasi partilerde bu seçimlere hazırlanıyor. Adaylar da vatandaşla buluşuyor. Seçim çalışması yapıyor. Öncelikle tüm siyasi partilere Zonguldak'ımız açısından seçim çalışmalarının hayırlı olmasını, başarılı olmasını diliyoruz. CHP olarak umut ediyor ve inanıyorum ki seçimin sonucunda biz galip geleceğiz. Bunu da özellikle belirtmek istedim. Şimdi insanlar son günlerde bu seçim çalışmaları nedeniyle  bayağı bir siyasi partilerle  ve Onun yöneticileriyle veya adaylarıyla  yüz yüze geliyor, yan yana geliyor, konuşuyorlar vesaire. Böyle sohbetler oluyor. Ama insanlardan gelen, bize gelen talep şu değerli arkadaşlar. Seçim mi geçim mi noktasında insanlar. Seçimde bir geçimli insanlarımız açlığa mahkum edilmiş, insanlarımızla emeklilerimizle alay edilmiş, bitirilmiş vaziyette. Asgari ücret noktasında birçok insanın sıkıntısı var. İşsizler hakeza öyle.

"KAŞAR PEYNİRİ 220 TL, YOĞURT 85 TL, 2 kg ZEYTİNYAĞI 130 TL, BEYAZ PEYNİR 300 TL, ZEYTİN 250 TL,  DOMATES 75 TL"

 Şimdi biraz sonra göstereceğim bir video sizinle izleyeceğiniz bir video. Benim beyanım değil Önce bundan şöyle bir şey söyleyeyim değerli arkadaşlarım. Bakın şu anda biz Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyoruz ve Zonguldak vilayetindeyiz. 1 kilo domates 75 lira olmuş. Bir kilo domates. Salatası, biberi, patlıcanın böyle uzak 75 lira. 1 kilo domates. Bir kilo kaşar peyniri. 220. 230 ve 300 olanı var da. Biz ekonomik anlatıyoruz. 2 kilo yoğurt 85 lira. 2 kilo ayçiçek yağı, 130 lira. Bunlar hep ekonomik fiyattır. Zeytinyağı değil bu ayçiçeği yağı. 1 kilo Zeytin. 250 lira değerli arkadaşlar. 1 kilo siyah zeytin 250 lira. 1 kilo beyaz peynir 300 lira.

"VATANDAŞTAN HANGİ YÜZLE OY  İSTİYORSUNUZ"

Değerli AKP yöneticileri. Değerli arkadaşlarım. Siz Bu vatandaştan ne oy istiyorsunuz? Ne istiyorsunuz? Nasıl istiyorsunuz? Hayretle izliyoruz. Zonguldak'ı TTK'ya işçi almamışsınız, batırmışsınız, Zonguldak'a yatırım getirmemişsiniz, ülkeyi batırmışsınız, ekonomiyi batırmışsınız, insanları aç hale getirmişsiniz, insanları yardıma muhtaç hal Getirmişsiniz.  Getirmişsiniz de. Nasıl çıkıp da bu vatandaştan oy isteyebiliyorsunuz? İnanın anlamış değilim. 

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİZE OY VERMEYİN DEDİ BİZ DE OY VERMEYECEĞİZ!"

Bakın. Bunu özellikle bugün bu konuyla alakalı seçtim. Ben söylemiyorum lütfen dinleyin arkadaşlar Bu meydanda söyledim. Eğer 8 yıl öncesi asgari ücretle aldığın yumurtadan, aldığın sütten, aldığın peynirden, aldığın ekmekten bugün daha az alıyorsan bize oy verme.

Bakın arkadaşlar, Sayın Cumhurbaşkanımız söylüyor Ben söylemiştim. Kendisi diyor ki 8 sene önce (Aldığınız asgari ücretten bugün daha az yumurta evine alabiliyorsan, peynir, zeytin, vesaire alabiliyorsan diyor, bize oy vermeyin) diyor. Bakın. Doğru söylüyor. Ben de bunun altına Sayın bu beyanın altına imza atıyorum. Evet diyorum. Bu halk size oy vermeyecek diyor. Niye vermeyecek ki? Siz kendiniz söylediniz zaten bize oy vermeyin diye, duyuyorsunuz. Sizin dediğinizi yapacak. Değerli AKP yöneticileri, sizin lideriniz, genel başkanınız, ülkemiz cumhurbaşkanı bunu söylüyor. Diyor ki sakın diyor bize oy vermeyin diyor. Çünkü sekiz sene önce aldığım diyor asgari ücretle yumurta, peynir, zeytinden daha az alıyorsan diyor bize oy vermedi. Ben de diyorum ki Sayın Cumhurbaşkanım, size teşekkür ediyorum. Ve halk Olarak size oy vermeyeceğimizi beyan ediyorum. Sizin sözünüzü dinleyerek. Sevgiler, saygılar sunuyorum"

Kaynak: Ercan Aygün