Zonguldak sokak hayvanlarının yaygın olduğu bir şehir olarak biliniyor. Zaman zaman ulusal basında da sokak hayvanları ile yer alıyor. Zonguldak sokaklarında yaşamını sürdürmeye çalışan sokak hayvanları da çoğu zaman  aç ve susuz dolaşıyor. Hayvansever vatandaşlar ve esnaflar tarafından verilen mamaların yetersiz kalmasından dolayı sokak hayvanları insanlara saldırıyor. 
Hayvanların insanlara saldırmasından şikayet ediliyor fakat aç ve susuz olan hayvanlar maalesef saldırganlaşıyor. Unutmayalım ki bizler gibi onlarında yaşamaya hakkı var. 
Sokak hayvanlarını hep birlikte koruyalım, kollayalım, sahip çıkalım. Binamızın önüne bırakacağımız bir kap mama ya da bir kap su ile sokak hayvanlarına sahip çıkabiliriz.
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na bağlı Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği'nde, sahipsiz hayvanların bakımı ve gözetiminden yerel yönetimler olan belediyeler sorumludur. Bu bağlamda Zonguldak Belediyesi yetkililerinin bu konuda duyarlı davranması ve  mama ve su bulmakta zorlanan can dostlarımızın yanında olması bekleniyor. 

(Haber: Neriman Dengiz)

Editör: Oğulcan Öz