Hasretozan Duyu&Çocuk&Genç Psikolojik Danışmanlık Merkezi Esas 67 AVM’ de “Psikoloğumla Soru-Cevap” etkinliği gerçekleşti.
Zonguldak Merkez Meşrutiyet Mahallesi Nizam Caddesi Tahir Karoğuz Sokak KCS Plaza da kurulan Hasretozan Duyu&Çocuk&Genç Psikolojik Danışmanlık Merkezi Dikkat Eksikliği, Heperaktivite Bozukluğu, Otizm Spektrum Bozukluğu, Özel Öğrenme Güçlüğü, Davranış Bozukluklarında danışanlarına hizmet veriyor. 
Merkez Kurucusu Hasret Ozan Açıkgöz; “Hasretozan Duyu&Çocuk&Genç Psikolojik Danışmanlık Merkezi kurucusuyum. Ben psikiyatrist hekimim. Bir yıldır kendi kliniğimde çalışıyorum. Zonguldak Devlet Hastanesi'nde uzun yıllar çalıştım. Bülent Ecevit Üniversitesi'nde de uzmanlığımı aldım. Bu danışmanlık merkezini kurmam çocuklara ve gençlere yönelik bir merkezin olmadığını fark etmemle birlikte böyle bir fikir ortaya çıktı. Fark ettim ki sadece sınava yönelik, dikkate yönelik bir yer yok. Dolayısıyla merkezin dikkati güçlendirme, sınav kaygısı, Çocuk ve ergenlere yönelik ama bununla birlikte yetişkin psikoterapisi içinde psikologlarım bu hizmeti veriyorlar” dedi. 
Klinik Psikolog Sena Dökmeci; “Çocuk ve Ergenlerle çalışıyorum özellikle. Toplumsal travmaların ardından çocuklar ve ergenler etkilenebiliyorlar. Bazen bu etkenler gözle görünmüyor. Çocuklar ve ergenler hayatlarına normal bir şekilde devam ediyor gibi gözüküyorlar. Zamanla etkileri ortaya çıkıyor. Bazen ders başarılarında ortaya çıkabiliyor, bazen bunu davranış bozuklukları ile gösterebiliyorlar. Bazı konularda sabırsız oluyorlar, öfke patlamaları yaşıyorlar, ağlama krizleri yaşayabiliyorlar. Bunların öncelikle hepsinin beklenilen tepkiler olduğunu anlatmamız gerekiyor. Normal olduğunu anlatıp sonrasında güveli ortamı sağlamak en önemli şey. Yaşanan deprem felaketinin ardından şehrimize gelen depremzedelere psikolojik desteğimiz oldu. Halen daha başvuruları almaya devam ediyoruz. Depremzedelerimiz başvuru yapıp yine kliniğimize gelebilirler” dedi.
Psikolog Faruk Cansız; “Buradaki etkinlikte bizim psikolojik danışmanlık merkezimiz olan Hasretozan Duyu&Çocuk&Genç Psikolojik Danışmanlık Merkezimizi tanıtıyoruz. Burada ben ve Sena ikimiz psikolog olarak çalışıyoruz. Çocukla beraber etkinliklerimiz de oluyor aynı zamanda. Çocuk oyun gruplarımız da var. Oyun gruplarında çocukları daha çok orda farkında olmadan geliştirdikleri mekanizmaları gözlem önünde değerlendirerek daha sonra ayın sonunda aileleriyle görüşüyoruz. Hem bireysel hem bireysel olarak danışmanlık hizmeti de veriyoruz. Zonguldak Merkez de Gazipaşa Caddesi Vergi Dairesi yanında merkezimiz. Burada ben hem yetişkin hem çocuk hem ergen danışan kabulü yapıyoruz. Çalıştığımız davranış bozuklukları olabiliyor çocuklarda, yetişkinlerde kaygı bozuklukları, kişilik bozuklukları gibi sorunlara bakıyoruz. Depremzedelerle alakalı çalışmalarımız oldu. 9 gün gönüllü olarak Kahramanmaraş’ta görev aldım. İlk gittiğimizde psikolojik acil müdahalelerini yaptık. Burada da sosyal anlamda depremzede çocuklarımıza destek vermeye devam ediyoruz” dedi. 
Drama Eğitmeni Oyun Grubu Arzu Genç; “Hasret hocamın daveti üzerine buraya geldim. Burada ilk 5/6 yaş gruplarında çocuklarımızla başladık. Henüz yeni olduğu için belli gruplarda sayının belirlenmesini bekliyoruz. Tamamlandıktan sonra 5,6,7,8,9,10 olacak şekilde drama etkinliklerimiz olacak. Hafta sonları yapıyoruz. Bugün de merkezimizin tanıtımı amaçlı buradayız. Çocuklarımızla da dans resim etkinliği yapıyoruz sohbet ediyoruz” dedi.

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Oğulcan Öz