Zonguldak'ta fırın işletmecisi Şenol şenal bir çuval unun 750 lira olduğunu ve maliyetlerin Her geçen gün daha da arttığını belirterek fırıncı esnaf olarak büyük bir mağduriyet yaşadıklarını ifade etti.

Zam talep ettiklerini  belirten Şenol Şanal, şunları söyledi:
"Fırıncı esnafı olarak sıkıntılarımız var. Artan maliyetler karşısında üretim yapmakta büyük zorluklar yaşıyoruz. Bu konuda yeni fiyat talebimizi Esnaf Birliklerine ilettik. Ancak değerlendirme yapılıyor.  Edindiğimiz İntiba yeni fiyat belirlenmesinin yılbaşından sonraya kalacağı yönünde.  Tabii burada bir eskiden beri gelen bir haksızlık var. Bugün 220 gram ekmek 7,5 lira fiyatı hesaplarken burada konulan  işçilik bugün uygulanan Asgari ücretin bir önceki uygulanıyor. Artık alıştı bu düzen hep böyle gidiyor. 

Yılbaşında yeni fiyat değerlendirilmesi yapılsa bile yeni uygulanan Asgari ücretin uygulanmayacağını maalesef fırıncı esnafının hak hukuku ve emeğine bu şekilde bir set çekilmesinden 
endişeliyiz. 

Tarih tekerrür etmiş gibi olacak. Bugüne kadar hep aynısını yapıldı. Endişemiz yine aynı uygulamanın devam etmesi.  Bir çuval un 700-750 lira.
Doğalgazda sürekli bildirim. Bir takım artışlar var sürekli maliyetlerimiz artıyor. Serbest piyasadan ham madde temini ile bu ürünün bu fiyattan imal edilip satılması mümkün değil. Artık kamu yöneticilerinin, kamu idarecilerinin bu konuda hassasiyetle çözüm bulmasını bekliyoruz. 

Yapacak bir şeyimiz yok. Fırıncı esnafının halka ekmeksiz bırakmak gibi asla bir düşüncesi bir uygulaması yok.  Ama tüm samimiyetimle bu meslek grubunun büyük bir mağduriyet içinde olduğunu bir kez daha ifade etmek isterim” 

Kaynak: Ercan Demir