Zonguldak Kömürspor’da Serkan Afacan dönemi  resmen başladı. İlk açıklamasında camiaya mesaj verdi.
TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta  alt sıralardan uzaklaşma  mücadelesi veren Zonguldak Kömrüspor’da Şenol Demir’in yerine getirilen yeni teknik adam Serkan Afacan, görevine resmen başladı.
Takımın zor bir  durum içinde  olduğunu belirten Afacan, bu durumdan kurtaracaklarına inandığını söyledi.
BU TAKIMI KURTARMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ
 Kendisine güvenip  tekrar  görev veren  Hacı Demir ve yönetim kurulu üyelerinin   güvenlerini  boşa çıkartmamak için elinden geleni yapacağını belirten Afacan, futbolcu grubu ile bunu başaracaklarını ifade etti.
Afacan şu düşüncelere  yer verdi;” Ben daha öncede burada çalışmıştım. Görev tekrar bize nasip oldu. Zonguldak’ı seviyorum. Ben de ayrı bir yeri var. Demir ailesini seviyor ve saygı duyuyorum. Hacı Başkanın benim üzerime çok büyük emeği var. Teknik adamlığa başlamamın en önemli unsurlardan bir tanesidir kendisi. Beni telefonla aradığında gerçekten çok heyecanlandım. Burada olmam gerektiğini söyledi.Takımın bize ihtiyacı olduğunu takımımızı bir an önce layık olduğu yere çıkarmak için beraber hareket etmemiz gerektiğini söyledi. Ben de onu kırmayarak bu güzel görevi kabul ettim. Zonguldak şehrini,camiayı, taraftarı değerli gördüğüm için geldim. Hepimize hayırlı uğurlu olsun diyelim."dedi
TAKIMIN YERİ YAKIŞMIYOR
Zonguldak Kömrüspor’un şu anda  zor bir konumda olduğunu ifade eden Afacan, “ Takımın konumu Zonguldak şehrine, Zonguldak’taki futbol  atmosferine yakışan bir yerde değil. Ama önümüzde  daha 13 maç var. Kalan 13 maçta iyi yerlere gelmek için çalışacağız.  
Takımı tanıyorum. Beraber çalıştığımız sporcular da var neler yapabileceklerini biliyorum. Dolayısıyla belki ufak dokunuşlarla onları değerli olduklarını hissettirerek, belki oyun tanımında fark yaratarak takımınızı layık olduğu yere hep birlikte çıkabiliriz. “
MERSİN MAÇI İLE BİRLİKTE YENİ BİR SAYFA AÇMAK İSTİYORUZ
Hafta sonunda oynayacakları Mersin maçından iyi bir sonuçla ayrılarak beyaz bir sayfa açmak istediklerini  söyleyen Afacan, sözlerini şöyle tamamladı”
Mersin deplasmanı zor bir maç olacak.İyi bir takım. Değerli bir teknik adam var başlarında. Bucaspor ile oynadıkları maçta onları izlemiştim.
Çok koşan mücadele eden bir takım.Bizim için  Her maç bundan sonra zor. Her maç bir final maçı.Finalleri doğru oynamamız lazım. Dedim ya doğru işler yaparak ufak dokunuşlarla futbolcuların bunlara göstereceği reaksiyonla takımımızı öncelikle Mersin olmak üzere bütün maçlara en iyi şekilde hazırlamaya çalışacağız.”

Kaynak: Ercan Aygün