Kilimli Halk Otobüsçüleri ile Kilimli Belediyesi arasında yaşanan sıkıntılar olduğunu dile getiren Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Osman Bahar, sorunun biran evvel çözülmesi gerektiğini belirtti. 

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Osman Bahar: “Kilimli, Gelik, Zonguldak istikametinde halk otobüsü olarak çalışan araçlarımız var. Bu hat üzerinde daha önce bilindiği gibi 60 aracımız vardı. Burada halk otobüsüne dönüşüme geçildiğinde araçlarımız 30’a, 30 araçtan 15'e düştük. Şuanda 15 araçla çalışıyoruz. Yeri geldiği zaman arabayı yatırma durumunda kalıyor şoför esnafımız. Halk otobüsü sözleşmesi bitince hatta bitmeden iki sene öncesinden beri devletin vermiş olduğu halk otobüslerine destekleme kararı belediyelere verilmiş olmasına rağmen mevcut belediye başkanımız ısrarla oradaki dolmuşçudan halk otobüsçüden para istiyor. Şuanda aylık 20.000 lira para alıyor. Buna rağmen yeni bir sözleşme diye tutturmuş %7 kar oranı istiyor. Düşünmüyor ki belediyenin görevi hem vatandaşını hem esnafını kollamak. Para kazanmayan bir hattan, ayda üç dört milyar lira para kazanan bir duraktan halen %7 pay istiyor. Neymiş efendim Akbile geçecekmiş, seçimde millete böyle bir vaat vermiş. Sen seçimde millete dolmuşlar üzerinden mi vaat veriyorsun? Siz hep esnafınızı öteliyorsunuz da vatandaşı ön plana çıkarıyorsunuz. Vatandaş zaten bizim vatandaşımız. Biz zaten pandemide de diğer zor şartlarda da her şekilde bu halkaya hizmet ettik, etmeye de devam edeceğiz. Orada belediye Başkan’ımız yokken 70 seneden beri biz oradaki vatandaşa hizmet ediyorduk ve etmeye de devam edeceğiz. Orası yeni bir güzergah falan değil orası 60-70 sene öncesinden kurulan bir durak ve o günden bu yana Kilimli, Gelik, Zonguldak arasında belirli hatlarda verilen bir karar var. O hatlarda indirme bindirme Zonguldak’a kadar yapabilen bir hat. Belediye her ne hikmetse seçime bir buçuk ay kalmışken bile şoför esnafımızla uğraşıyorlar. Biz kendileriyle defalarca görüşerek bu durumu böyle olmaması gerektiğini belirttik. Biz devletin vatandaşa vermiş olduğu 65 yaş üstü, %40 sakat raporları olan vatandaşlarımızın haklarını koruyarak ücretsiz taşıyoruz. Bu konuda benim esnafım düzgün bir şekilde üzerine düseni yapmaktadır, kurallara uyumaktadır. Simdi ben buradan belediye başkanına kendisine de defalarca söylediğimiz halde soruyorum; “Mevcut hükümet seçime giderken siz de bu hükümetin bir belediye Başkanı olarak siz ne yapmaya çalışıyorsunuz?”

“Hiç birey bilmiyorlarsa Cumhurbaşkanını örnek alsınlar”

Bir kişinin oyunun bu kadar önem arz ettiği bir durumda siz esnafla hala bu konuda neden cebelleşiyorsunuz? Halen para istiyorum diye niye tutturuyorsunuz? Sıkıntı yok. Biz bugün bu sıkıntıyı yaşarken seçim zamanı geldiğinde onlara da aynı sıkıntıyı yaşatırız. Onlara tavsiyem bu hükümeti sayesinde burada belediye başkanlığı yapıyorsanız Sayın Cumhurbaşkanına bir bakın da onu örnek alın. Hiçbir şey bilmiyorsanız Sayın Cumhurbaşkanımız vatandaşıyla, esnafıyla nasıl görüşüp ilgileniyor, nasıl yardımlaşıyor bakında onu kendinize örnek alın. 70 yaşındaki bir Cumhurbaşkanı bütün Türkiye'nin sorunlarıyla uğraşırken buradaki beldede, ilde, ilçede belediye başkanlığı yapan adam vatandaşı görmezden gelmeye çalışıyor. Hiçbir belediye başkanı zannetmesin ki, bu dolmuşlarla bu işte anlaşamazsak (Halk otobüsü işinde) biz oraya yeniden bir hat açarız da burada çalışırız. Böyle bir dünyada yok. Böyle bir şeyi yapmaya hiçbirinin gücü yetmeyecek onu da bilsinler. Benim onlara bir önerim var; “Rica ediyorum aldıkları kararları, esnafa bakış açısını tekrar değerlendirsinler. Sayın Cumhurbaşkanımızın mütevaziliğinden kendilerine bir örnek alsınlar. Bu işi rant olarak görmesinler. Diğer illerdeki taşımacılık yapan sektörden araştırsınlar nasıl yapıldığını, ona göre hareket etsinler. O makamları bir daha herkes bulamaz, o makamın değerini bilsinler, o vatandaşın değerini bilsinler. Kendilerine gittiğimizde kendilerini de ulaşılamayan bir adam pozisyonuna koymasınlar benim onlara söyleyeceğim şu; O koltuktan indiği zaman da o vatandaşı saygısını sevgisini kazanabilsinler” benim tavsiyem onlara bu. Ben onu yaparım bunu yaparım ile bu işleri yürümez. Hiç kimsede bir şey yapamaz. Bu hatların 60-70 senelik bir mazisi var daha fazla olanı da var işte ben geldim bunu yaparım, ben geldim bunu yaparım devletin vermiş olduğu müstesna hakkı hiç kimsede geri alamaz onu da kimsenin gücü yetmez” dedi.

(Haber: Ersin Çorbacı)

Editör: Haber Merkezi