Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni eğitim öğretim yılında hayata geçecek uygulamaları hakkında yeni açıklamalar yapmaya devam ediyor. Bakan Tekin  yeni eğitim-öğretim yılında sosyal medya üzerinden öğerencilere ödev verilmesinin önüne geçeceklerini söyledi.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ÖDEV VERMEYE SON!

Milli Eğitim Bakanı  Yusuf Tekin daha kaliteli, daha sorunsuz bir eğitim öğretim yılı geçirmek için bir çok çalışma yaparak bu çalışmaları aralıklarla paylaşıyor.
Yeni eğitim-öğretim yılı itibariyle öğrencilere sosyal medya üzerinden ödev verilmeyecek. Bu uygulama çocukları digital bağımlılığa ittiği belirtildi.
Sosyal medya üzerinden verilen ödevlerin çocukları dijital bağımlılığa ittiği yönünde velilerin şikayetleri olduğunu söyleyen Bakan Tekin, “Bu vesileyle şunu özellikle istirham ediyoruz, genelgemizde de var. Velilerimizin çokça şikayet ettiği konulardan bir tanesi öğretmen arkadaşlarımızın sosyal medya uygulamaları üzerinden öğrencilerimizi ödevlendirmeleri. Bunun da öğrencilerimizin, çocuklarımızın dijital bağımlılıklarını olumsuz şekilde etkilediğini hissettik, gördük. Bize gelen eleştiriler doğrultusunda bunun da tedbirini aldık” dedi.

Editör: Oğulcan Öz