Eğitim Bir Sen Şube Başkanı ve Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar İlhan Varank Kız İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret ederek öğretmenlere 
"Filistin'de soykırıma dur de" kokartı takdim etti.


Kamuran Aşkar öğretmenlere seslenerek, Filistin'de soykırıma dur de kokart Eylemi ile Siyonist çetenin Filistin topraklarında devam eden işgalini protesto etmek, Gazze’de sürdürdükleri soykırıma karşı eğitim çalışanlarının hissiyatını ortaya koymak ve milletimizin tarihi sorumluluk ve duruşuna öğrencilerimizin dikkatini çekmek maksadıyla bu eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.
Aşkar şunları söyledi:

"Evrensel duyarlılığımızı göstermek açısından burada toplanmış bulunuyoruz. Memur sen'in kurucu genel başkanı rahmetli Akif Nana Bey Memur-Sen'i kurduğumda şöyle bir ifade kullanmıştı. Biz Memur-sen'i sadece Memur için üç beş kuruş daha fazla zam pazarlığı yapsın diye kurmadık.  Ya niye kurduk? Dünyanın neresinde bir zulüm varsa o zulümlerin sesi olsun. O mazlumların sesi olsun diye kurduk. Işte bugün Filistin'e baktığımızda yaklaşık bir aydan beri soykırımcı İsrail'in günlerdir orada Kısacık bir alana sıkışmış olan kadınları, çocukları savunmasız yaşlıları bombaladığını tarihten gelen soykırımcılığını sergilediğini görüyoruz. Işte bizler de Memur-Sen ailesi olarak bu noktada sadece Memur-Sen'de değil, soykırıma dur demeyi gelenek haline getiren, mazlumun yanında kendisine şiar edinen bütün dostlarımızla, bütün arkadaşlarımızla evet belki Memur Sen'in bir eylemi gibi gözükse de biz topraklarımıza Memur sen'e de eğitim bir sem de yazmadık. Çünkü Filistin'de ki zulüm insanlığın ortak derdidir. Mazluma sorulmaz ki kimdir? Nedir? Mazlumun gözyaşı hepimizin gözyaşıdır. Bu  akşam da bugün Türkiye genelinde bizler de Filistin'deki soykırıma dur demek için yanımızı, yönümüzü belli etmek için, hani üstat Cemil Meriç diyor ya, zulüm karşısında sessizlik, namussuzluktur diyor. Biz de zulüm karşısında tarafımızı belletmek, mağdurların yanında olduğumuzu belli etmek için bugün Türkiye Genelinde Filistin'de soykırıma dur de kokart eylemimizi başlatıyoruz. Şimdi bazı arkadaşlar şunu çok fazla kullanıyorlar. Efendim siz kahrolsun İsrail dediğinizde veya kokart eylemi yaptığınızda İsrail kahrolmuyor. Daha büyüyor. Filistin'deki zulümler daha artıyor. Öyleyse eğiminizin anlamı nedir gibi Soruyorlar. Net ifadeyle söylüyoruz. Biz de bunları biliyoruz arkadaşlar ama az önce de söyledim. Bizim bu eylemlerdeki derdimiz mazlumun sesi olmaktır. Tarafımızı belletmektir. Güçlünün yanında değil, mağdurun da hakkının yanında olmaktır diyorum. Bu kokart eylemine katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bütün Gün boyunca özellikle derslerimize girdiğimizde çocuklarımıza, öğrencilerimize Filistin tarihi, soykırımcı İsrail'in nasıl kurulduğu ve soykırımcı İsrail'in nasıl büyüdüğü noktasında birkaç cümle de olsa açıklama yapacağınıza inanıyorum. Ve eylemimize verdiğiniz destekten dolayı ben hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar "

FİLİSTİN'E DESTEK ÇADIRIMIZ HERGÜN 15.00-18.00ARASI AÇIK

Soykırımı kınamak adına şu ana kadar 3 kez basın açıklaması yaptıklarını Memur Sen il Temsilcisi Kamuran Aşkar ayrıca yaklaşık bir haftadan beri de hükümet binasının önünde 
Filistin'e destek çadırını açtıklarını,  saat 15.00 ile 18.00 arasında orada konuşmalar, gösteriler olduğunu belirterek katılım çağrısında bulundu.

Kaynak: Ercan Demir