Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Belediye Başkan adayı Tahsin Erdem, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’ne (ZGC) geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdem, seçim afişi üzerinde olan elektrikli otomobil ile ilgili kamuoyunda çıkan haberlere sert cevap verdi. 

CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem, Belediye Meclis Üyesi adayları ile birlikte ZGC’ye geldi. Belediye Başkan adayı Tahsin Erdem, seçim afişi üzerinde bulunan elektrikli otomobille ilgili kamuoyunda çıkan haberleri eleştirdi. Gazetecileri adeta topa tutan Tahsin Erdem; “Bana sahip çıkılmadığını gördüm. Eşime bir araba markası üzerinden çirkin sözler sarf edildiğini gördüm. Basın olarak benim yanımda olmadınız. Siyaset olarak beni eleştirebilirsiniz ama bu başka bir durum. Demokrasi adına bir utanç olduğunu düşünüyorum. Üslubun bir kişilik unsuru olduğunu düşünüyorum. Zonguldak için her şeyi göğüslerim. Yeri geldiği zaman basının eleştirilerine mutlaka maruz kalacağım ama; yerel ağızla şahsıma, aileme küfür edilmesi beni çok rahatsız etti. Nereye çekilmek istendiğini çok iyi biliyorum.” diye konuştu. 

"VEFAYI DEVLETİN KOLTUKLARI İLE ÖDEMEM BANA BU SORUYU SORAMAZSINIZ!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Belediye Başkan adayı Tahsin Erdem, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’ne (ZGC) geldi. 

CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Tahsin Erdem, beraberinde partililer ile birlikte ZGC’ye geldi. Belediye Başkan adayı Tahsin Erdem’i ZGC Başkanı Derya Akbıyık ve gazeteciler karşıladı. CHP’nin 6 Ocak’taki ön seçimini kazanarak Belediye Başkan adayı olmaya hak kazanan Tahsin Erdem zafer çığlığı atarak; ‘Mustafa! Bu senin zaferin!’ ifadesini kullandı. Sosyal medyada zaman zaman eleştirilere neden olan konu, ZGC’de de gündeme geldi. Gazetecinin konuyla ilgili sorusuna Erdem; “Mustafa Özdemir’in bana bir arkadaştan adım yakın olması size bu soruyu sorma hakkını vermez. Mustafa Özdemir ve buradaki arkadaşlarla ben zaman zaman fikir alışverişinde bulunabilirim. Ben basında. faydalanabiliyorum. Onların değerli fikirlerini alabiliyorum. Söyleyeceklerim bu kadar.” diye yanıt verdi. 

“BÜTÜN ARKADAŞLARIM TACİZ EDİLDİ!”

Olayın devamında bir başka gazetecinin, konuyla ilgili olayın demokrasiyle bağdaşıp bağdaşmadığı yönündeki soruya ise Erdem; “Aylarca yazıldı neredeyse. Ön seçimden önce ya da sonra ister siyaseten olsun ister başından olsun bütün arkadaşlarım taciz edildi. Bu arkadaşlarımın benden hiçbir talepleri yok. Benimde vefayı devletin makamları koltukları ile ödeyecek gücüm yok. Ben vefayı devletin koltukları ile ödemem.” şeklinde yanıtladı. 

Muhabir: Ercan Demir