Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor’un Kulüp Başkanı Süleyman Caner 27 Kasım Salı günü Kanal Z’de Metin Kudu’nun hazırlayıp sunduğu “90 dakika” programında ligi boykot edeceklerini ve Spor Bakanı’nın kendilerine randevu vermediğini söylemişti.

Tabi ki 28 Kasım Salı günü ise bizim demir Medya internet sitesinde Süleyman Caner’in bu açıklamalarını haber haline getirerek, “Flaş! Haber olarak vermiştik.

Haberde Caner’in 2. ve 3.Lig’deki kulüplerine TFF’nin yeteri kadar para göndermediğini belirterek ligi boykot edebilecekleri, yeni spor bakanının kulüplere randevu vermediğini dile getirmiştik.

Tabiî ki bu haber Zonguldak ve bölge kamuoyunda büyük bir ses getirmişti.

Ancak

Ulusal basında yer almamıştı.

Ta ki evvelsi güne kadar

5 Aralık tarihli internet haber sitelerinde son da ki flaş haber olarak yer alan bir haber gözüme çarptı.

Haberde yeni spor bakanın kulüplere randevu vermediği, TFF 2. lig ve TFF 3. lig’de bulunan toplam 90 takımın maddi zorluk çektikleri belirterek maçları boykot edebileceklerini kaydetti.

TFF 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Başkanı Cengiz Günaydın’da yaptığı açıklamada, Alt lig takımlarının Spor Toto Teşkilatı’ndan gelen paralarla ayakta durduğunu vurgulayarak, “Burada belli standart gelirlerimiz var. Malesef Spor Toto Teşkilatı bu sene ligin 6. haftasında bir karar aldı. Bu karar doğrultusunda iddia gelirlerimiz de yüzde 40-50 oranında azalma oldu. Böylece kulüpler bir anda 500-600 bin TL açığa düştü. Haliyle bütün planını buradan gelen paraya göre yapan kulüpler çekini ve senedini ödeyemedi. Bir çok kulüp yapılamayan ödemelerden dolayı oyuncular idmanları boykot durumuna geldiler. Kulüpler çok ciddi derecede zor duruma düştü” dedi.

 

ÇÖZSE ÇÖZSE BU İŞİ CUMHURBAŞKANI ÇÖZER

Evet 2. ve 3. Lig kulüpleri Spor Toto Teşkilatı'ndan gelen paralarla ayakta duruyor. Kulüplerin burada da belli standart gelirleri var. Maalesef Spor Toto Teşkilatı bu sene ligin 6. haftasında bir karar aldı. Bu karar doğrultusunda kulüplerin iddia gelirlerinde yüzde 40-50 oranında azaltmaya gidildi. Böylece kulüpler bir anda 500-600 bin TL açığa düşmüş oldu. Haliyle bütün planını buradan gelen paraya göre yapan kulüpler çekini ve senedini ödeyemeyince zor duruma düştüler.

Tüm bu yaşananlara karşın Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan Kulüpler Birliği olarak randevu istendi ancak ne hikmetse randevuya olumlu cevap verilmedi, olumlu mesafe alınamadı.

Kulüpler doğal olarak bu durumun iyileştirilmesini istiyor.

Ancak görüne o ki soruna karşı duyarsızlık hakim.

Bu sorunu çözse çözse Cumhurbaşkanı Erdoğan çözer.

Son gelinen noktada da 90 kulüp bu haftadan itibaren maçlara çıkmak istemiyor.

Adil olmayan bu durumun düzeltilmesinin talep edilmesi kadar doğal bir şey olamaz

 

BİR TEK SÜPER LİG YOK BU ÜLKEDE. TFF 2. LİG VE 3.LİG’DE 90 KULÜP VAR 45’İ ŞEHRİ TEMSİL EDİYOR.

Futbol kulüplerinde sadece futbolcular değil, aşçısı, malzemecisi, masörü, çaycısı ve temizlikçisi gibi onlarca kişi istihdam ediliyor.

Futbolcuların aldıkları transfer taksitleri bir yana futbolcuların ve çalışanlarını maaşları, sigortaları, deplasman giderleri, ulaşım giderleri, yemek giderleri, elektrik, su ve telefon giderleri vs bir çok gider kalemi bulunmaktadır.

Türkiye’de bir tek Süper Lig yok, TFF Birinci Lig yok, 2.Lig’de var, 3.Lig’de var, BAL’da var, amatörler de var

Zaten Süper Lig bu alt takımlar olduğu için var.

Onlar olmazsa zaten Süper Lig olmaz

Süper Lig’in bir özelliği olmaz

TFF 2. lig ve TFF 3. lig’de bulunan 90 takım 45 tane şehri temsil ediyor. Bunlardan biride Zonguldak

Bal ve Amatörleri saymıyorum bile

TFF hangi mantıkla 2. ve 3. Lige üvey evlat muamelesi yapıyor bunun mantığı kesinlikle yok

TFF bence ayağını denk almalı

Türkiye Futbol Federasyonu sadece Süper lig takımlarına hizmet etmiyor

Tüm yurt genelindeki takımlara hizmet ediyor

Yüzde 80’inin Süper Lige ayırıp ta yüzde 20’sini alt lig takımların ayırırsa bu adaletsizlik olur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu işe el koymalı ve bu adaletsizliği gidermelidir kesinlikle.