Zonguldak Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erhal Koltuk, "Seyircimizle bir an önce buluşmak istiyoruz ama salonumuz yok. Belediye kültür Merkezi'nde bulunan belediye sinemasının açılmasını istiyoruz"dedi.

Bartın'da ve Karabük'te tiyatro salonları olmasına rağmen Zonguldak'ta olmamasının büyük bir ayıp olduğunu ifade eden Zonguldak Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni, Erhal Koltuk şunları söyledi:

"Sıkıntı şurada. Bizim hazırda oyunlarımız var. Oynamak istediğimiz, sahnelemek istediğimiz seyircimizle bir an önce buluşmak istiyoruz. Fakat  salonumuz yok sonumuzda. Atatürk Kültür Merkezi kapatıldı. Belediye kültür merkezi işte şu sahnede, gördüğünüz bu sahnede provaları yapıyoruz. Burada oyunlar çıkarmaya çalışıyoruz. Burada da bir takım sıkıntılar oluşmaya başladığını görüyoruz. Buranın Kliması söküldü Hadi biz provaları böyle aldık. Ama seyirciyi burada nasıl tutacağız? Salon yok Zonguldak'ta. Zonguldak kendi bünyesinden iki tane il çıkardı. Karabük ve Bartın. Ya bir gidelim. Bir bakalım. Karabük'teki kültür merkezi. Bartın'daki kültür merkezine, Yazık oluyor o zaman bunlara. Bartın ve Karabük Kültür Merkezleri var, Tiyatro sıkıntısı salonları var. Harika. Ben gittim hatta Bartın'da oynadım. Bartın salonunda, sahnesinde oynadım. Biliyorum. Ama Zonguldak'a yazık Tiyatro salonu istiyorsunuz. Kesinlikle. Yeni sezon geldi. Eylülde başlayacak. Hani bir tane salon. Bize bir açıklama da yapılmıyor. Yani işte şu tarihte, şurada açılacak, burayı açacak falan. Böyle bir bilgi de verilmiyor. Muhakkak da kafamızda, beynimizde bir sürü soru işaretleriyle bekliyoruz.

Ahmet Çınar Valimiz gitmeden önce başlattığı bir proje vardı. Belediye sineması yapıldı. Belli bir yere kadar geldi. Fakat Ahmet Çınar Valimiz gittikten sonra nasıl bırakıp gittiyse aynı şekilde duruyor. Burası değerlendirilebilir. Evet eksikleri var. E yapılabilir.  Sinema salonu en azından yapılmalı. Yani en azından orası güzel bir salon. Zonguldak'ta salon yok. Sahne yok. Nereden oynayacağız? Biz tiyatro severlerle nerede buluşacağız? Buluşacak yerimiz yok. Buranın o Salonun bir takım eksikleri var. Nedir? Koltukları eksik. Nedir? İşte ışık sistemi eksik. E bizim belediyemiz güçlü, büyük bir belediye. Yapamayacak durumda değil ki. Istiyoruz. Sahnemizi, salonumuzu istiyoruz"

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz