Emekli maden mühendisi Fikret Zaman, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) yapılacak 2000 işçi sürecinin uzamasını bu sözlerle değerlendirdi.

Türkiye Taş Kömürü Kurumuna işçi alımlarının siyasi bir rüşvete döndüğünü ifade eden emekli maden mühendisi Fikret Zaman çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Emekli Maden Mühendisi ve CHP eski Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, "Türkiye Taş Kömürü kurumuna madenci alım sürenin uzamasıyla ilgili Her şeyden önce şunu söyleyeyim. Türkiye Taş Kömürü kurumunda 38 yıl çalışmış bir maden mühendisi olarak geçmişini iyi bildiğim bir kurumu durumunu iyi bildiğimden şunları söylemek isterim. AK Parti iktidara geldiğinde TTK'da çalışan sayısı 23 bindi. Bugün 6 binlere kadar düştü. Üretim seviyesi de o oranda çok aşağılara kadar düştü. Kömür ihtiyacı ve ülkenin gerçekten var. Görüyorsunuz limana her gün tonlarca Kömür gelip boşalıyor. Yer altında da kömür var. Çalışması gereken köylerde gençlerimiz var. Sokaklarda dolanan bir sürü gencimiz var. Bunların da iş sahibi olması gerekiyor. Dolayısıyla bu TTK'ya işçi alımı ta geçen sene yani bir yıl önce söylenen bir söz hala yerine getirilemedi. Nedense gerçekten yetkilileri bu konuda duyarlı davranmaya ve doğru bir açıklama yapma konusunda da bilgilendirmesi gerektiğini de söylüyorum. Şimdi TTK'ya işçi alımı, bir Arap satışına döndü. Alacak mısınız, almayacak mısınız? 2i bin kişi. Hangi şartlarda Bu belirlensin.  TTK'nın gerçekten şu anda iş güvenliği bakımından da, üretim bakımından da, birçok sanatlarda işçiye ihtiyacı var. Bu kesin. Öte yandan kömürün çıkmasına da ihtiyaç var." dedi.

YEREL SEÇİMLER Mİ BEKLENİYOR?

TTK'ya alınmanın böyle giderse yerel seçim sürecinin de uzayacağı ve bunu bir siyasi bir rüşvet olarak kullanacağını öngördüğünü ifade eden fikre zaman sözlerine şu şekilde devam etti:

"Yerel seçimlere kalır mı? Zaten  biliyorsunuz bunu bu yıl için yapılan seçimler öncesi söylenmiş olan bir sözdü. Aslında bir rüşvetti bu. Halka söylemiş Rüşvetti. Elbette ki bu seçime kadar bunu oyalayalım. Seçim arefesini ortaya gene tekrar rüşveti atalım. İşçi alırız almayız. Çok önemli değil ama rüşvete takılanlar  en azından bize oy verir düşüncesiyle bir manevra yapıyorlar. Ya bu işçi olması siyasi  bir rüşvettir."
(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz