SSK ve Bağkur emeklisine ilave yüzde 5 artış yapılarak yüzde 37,57’den yüzde 42,6'ya yükselmiş ve Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile SSK ve Bağkur emeklisine ek zam yapılarak zam oranı yüzde 49,25’e yükseltildi. Ancak TÜED zammı beğenmediğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25’e yükseltiyoruz" derken Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Memiş'de, açıklanan %49.25 zammı beğenmediklerini söyledi.

TÜED Şube Başkanı Hüseyin Memiş %49.25'in bu hayat pahalılığında çok yetersiz olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

SEYYANEN ZAM DA BEKLİYORUZ

En düşük emekli maaşının en az 20 bin lira olması gerektiğini ifade eden Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Memiş şunları söyledi;

"Taban maaşlarının en az asgari ücret kadar olması lazım. Yani öyle yüzde 5, yüzde var yüzde 4.. Bir aydan beri haykırıyoruz. Bir aydan beri bütün Türkiye emekli maaşıyla uğraşıyor. Emekli maaşları hazırlığıyla. Birine 49, diğerine 37  veriyorsun. Birine hiç vermiyorsun. Böyle bir şey var mı ya? Ya en az taban maaşı asgari ücret seviyesinde olması lazım. 
Asgari ücretde şu anda eridi zaten. Benzine yine zam geldi bugün. Kasaplarda her kıyma 400-450' buldu. Pazara gidilmiyor. Pazardaki fiyatlar el yakıyor. Yani emekli geçinemiyor. Emeklinin bir maaşı 20 milyonun üzerinde olması lazım
Şu anda Bu zammın  nesini beğeneceksin Zam değil ki. 10 bin 500 lira alan emekli ne yapacak? 1000 lira, 500 yüz lira daha alacak. 
Yani  bundan önce memura 8 bin lira seyyanen zam verildi. Bizim emekliye verilmemişti.
Seyyanen zam bekliyoruz
SSK Bağkur emeklisi üvey evlat muamelesi görüyor.
Bir baba evladını ikiye ayırır mı? Birini doyurur, birini aç bırakır mı? Böyle bir şey olabilir mi ya Bizim beklediğimiz bu. Bizim biz bu memleket için Türkiye gözle görülen ne varsa biz emekli dul yetimler bunlar yaptı. Gözle görülen elle tutulan her şeyi emekli yaptı. Yapan adamlar aç . Tok kim? Masa başında oturan. Tamam onlara da ver ama bize de ver. Bizi ayırmak hiç olmaz. Bizim alın terimiz her şeyde var  Bu memleketin her şeyinde bizim alın terimiz var"

Kaynak: Ercan Demir