Zonguldak’ımızın Kilimli ilçesine bağlı Türkali Köyü’nde Çanakkale Zaferini anma programına katıldım. Soğuk hava olmasına rağmen programa bölge halkının ciddi bir ilgi gösterdiklerine şahit oldum. Etkinlik Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Peşine konuşmalar, şiirler okundu. “ Çanakkale Kahramanları ”nın anısına piyes gösterimi yapıldı. Daha sonra “ Çocuk Kahramanlar “ ve “ Zonguldaklı Kahramanlar “ adında gösteriler yapıldı. Ardından da hep bir ağızdan Çanakkale Türküleri okundu. Türkülerden sonra da çocuklarımıza hediyeler verildi. Ayrıca programın ardından “ Çanakkale “ resim sergisi ile Çanakkale Zaferi esnasında kahraman askerimizin yediği buğday çorbası, ekmek ve üzüm hoşafı ikramında bulunuldu.

Yürekli çocuklarımız soğuk havaya rağmen özveriyle bizlere gösterilerini ve programlarını sundular. Hepsinin emeklerine, yüreklerine sağlık; hepsinin gözlerinden öpüyorum. O kadar yürekten sesleri çıkıyordu ki hepsinin gözlerinden milli şuur ve vatan sevgisini okunuyordu. O soğuğa meydan okurcasına her “ Ne Mutlu Türküm Diyene “ dediklerinde tüylerim diken diken oldu, gururlandım; içten içe de gelecek için umutlandım. Bu arada katılım sağlayan bölge haklını da es geçmemek lazım; ciddi bir katılım vardı. Çocuklarımı yalnız bırakmadılar. Ben de Muslu’dan katıldım, iyi ki de gittim diyorum.

Çocuklarımızdan kaynaklanmayan ufak tefek aksaklıklar olsa da güzel bir anma programı oldu. Keşke hava pazar günü gibi güzel olsaydı da çocuklarımız çok daha rahat programlarını sergileyebilseydiler ama her şeye rağmen çocuklarımız çok iyiydi. Çocuklarımızı hazırlayan öğretmenlerimize, bu anma programını organize eden idarecilere, okul – aile birliğine ve sivil olarak bölge insanı olarak destek veren herkese teşekkür ediyorum. Başka yerlerde, köylerde, beldelerde böyle anma programları olduğunda bizim de yapabileceğimiz bir şey olursa seve seve görev alabileceğimizi burada sizlerin huzurunda söylemek istiyorum. Her zaman her koşulda ve her platformda çocuklarımızın ve memleketimizin faydasına olacak, milli şuur ve birliği yansıtacak her şeyde seve seve bulunacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Son olarak ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e çocuklarımızın mesajını iletmek istiyorum. 

Ey Ulu Atam;

Çocuklarımız bugün tüm konuklara mesajlarını verdiler. Önce ÇANAKKALE GEÇİLMEZ dediler ardından da NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE. Umarım çocuklarımızın sesi her yerde duyulmuştur. Senin ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.