Serginin açılışına Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun jeopark Müdürü Gülsüm Yılmaz ile çok sayıda sanatsever katıldı. Serginin açılışını Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar gerçekleştirdi. Serginin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar;
"Bugün de burada sanatçılarımızın çalışmaların yer aldığı sergi nedeniyle hocamız olmak üzere hepsini kutluyoruz. Ben buradan Karaelmas Ressamlar Topluluğu'nun dernekleşmesi tavsiyesinde bulunuyorum ve tekrar emeği geçenleri kutluyorum” dedi. Serginin açılışından sonra Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar ve protokol üyeleri sergilenen eserler hakkında ressamlardan bilgi aldılar. Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan ve Zonguldak'tan 16 ressamın 55 yağlı boya tablo resimlerinin yer aldığı sergi 24 Haziran'a kadar açık kalacak. Sergide Zonguldak nostalji,  Atatürk ve deprem temalı  resimler yer alıyor.

RESSAM VESİLE ŞADILLIOĞLU'NA ONUR ÖDÜL VERİLDİ
Sergide ise ödül töreni düzenlendi. Sergide Ressam Vesile Şadıllıoğlu'na 2023 yılı onur ödülünü Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar takdim etti. Ressam Vesile Şadıllıoğlu'da  kendisine takdim edilen onur ödülü nedeniyle teşekkür etti.

(Haber-Ercan Demir)