Zonguldak Sanat Tiyatrosu tarafından Eylül ayında sahnelenecek olan oyunun prova çalışmaları devam ediyor.

Zonguldak Sanat Tiyatrosu tarafından Eylül ayında 5 kişilik oyun olan "Vatan Sana Minnettar Gazeteci" isimli tiyatro sahnelenecek. Zonguldak Sanat Tiyatrosu, Genel Sanat Yönetmeni Erhal Koltuk, Eylül ayında sezonu Vatan sana minnettar gazeteci oyunuyla açacaklarını belirtti.

Hazırlıkları sürdürdüklerini ifade eden Zonguldak Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Eral Koltuk şunları ifade etti;

ZONGULDAK'TA İLK KEZ SAHNELENECEK

"Kadim dostum oyun yazarı Ümit Denizer'in yazdığı Vatan Sana Minnettar Gazeteci adlı oyunla başlamak istedik. Mustafa Kemal Atatürk ve Namık Kemal bildiğimiz üzere değişik dönemlerde yaşamışlardır. Ama Yazar olayı öylesine güzel bir yere getirmiş ki, sanki ikisini de aynı döneme getirmiş gibi aynı sahnede buluşturuyor. Mustafa Kemal'in bir sözü var. "Bedenimin babası Ali Rıza Efendi ise fikirlerimin babası Ziya Gökalp'tir. Ama hislerimin babası Namık Kemal'dir" demiştir. İşte bütün bu üç düşünceyi aynı sahnede buluşturan Mustafa Kemal ve Namık Kemal sevdasını sevgisini işleyen bütün gerçekliğiyle ortaya koyan bir oyun. Bu oyuna hazırlanmak istiyoruz.

Zonguldak'ta ilk kez sahnelenecek. Tabii ki. Yani bu oyun zaten Türkiye'de çok oynandığımı bilmiyorum nerelerde oynandığını da. Ama Zonguldak'ta ilk kez sahneleyeceğiz bunu.  Başka oyunlar da var. mesela özgürlük oyunu dediğimiz bir oyunumuz vardı. Yıllar önce oynamıştık oyunu hemen peşi sıra koyuyoruz. Başka iki oyunumuz daha var ayrıca."

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz