Ve beklediğim müjdeli haber geldi

Uzun zamandır bu müjdeli haberin hayalini kuruyordum. Bu müjdeli haberi AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun verdi.

Konumuz Zonguldak’ın büyük şehir veya bütünşehir olup olmaması meselesiydi, daha doğrusu tartışmasıydı

Şimdilik bu tartışmalar en azından bir ara verilmiş oldu.

2019 seçimlerinde Zonguldak eski usulle seçimlere girecek.

Yani Belde belediyeleri kapanmayacak, Özel İdare kapanmayacak.

Zonguldak’ta 380 tane köy var ve 17 tane belde belediyesi var

Özel idare olmasa ilçe belediyeleri mi bu köylere hizmet getirecekti

Beldeler zaten zor ayakta duruyor. Zar zor kendine hizmet anlamında yetiyor. İlçe belediyelerini durumda o kadar iç açıcı değil doğrusu. Belde belediyeleri kapansaydı ilçelere bağlansaydı, iyi mi olacaktı

Bakın bugün Bursa gibi, Trabzon gibi Büyükşehir yapılan illerde inanın kamuoyuna yansımıyor ama hizmet anlamında, belediyeler arasında yetki tartışması, yetki kavgası devam ediyor. 

Bir çok Büyükşehir de hizmetler aksıyor.

Hele hele Zonguldak gibi coğrafi yönden zor olan bir bölgede tem bir Büyükşehir belediyesinin köylere ve beldelere yetişmesi, hizmet etmesi mümkün değil.

Eğer Zonguldak Büyükşehir olsaydı inanın kaos yaşanacaktı.

Her şey birbirine girecekti.

Zonguldak b.u dönem için Büyükşehir olmaya hazır değildi zaten

 

Neyse ucuz yırttık

Şükürler olsun

İyi ki Zonguldak Büyükşehir olmadı

 

Müjdeler olsun Beycuma’ya, Elvanpazarcık’a, Karaman’a, Gümeli’ye, Filyos’a, Karapınar’a, Nebioğlu’na, Saltukova’ya, Devrek’e, Çaydeğirmeni’ne, Gülüç’e, Kandilli’ye, Ormanlı’ya, Bakacakkadı’ya, Çatalağzı’na, Gelik’e ve Muslu’ya

Ve tabi ki Zonguldak’a müjdeler olsun

 

**

ZONGULDAK’IN SADECE TAŞKÖMÜRÜ HAZİNESİ DEĞİL ORMAN HAZİNESİ DE VAR

Zonguldak Orman bölge Müdürlüğü’nün dört gün seminere başladı. Dedeman Otel’de düzenlenen seminerin açılış töreninde konuşan Orman bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, çok önemli ve çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Anlattıklarından öğreniyoruz ki Zonguldak kamuoyunun pek fazla bilmediği, haberdar olmadığı çok önemli gelirlerimiz varmış

Köylere katkı anlamında Orman Bölge müdürlü kırsala çok büyük katkı yapıyor. Sadece orman işçiliği olarak 2017 yılında 123 milyon lira para ödendi. Bu sene ise 140 milyon liraya yakın bir para ödenecek. Ancak diğer faaliyetler de katıldığı zaman katkı miktarı 180 milyon lirayı geçiyor.

Ahmet Sırrı Beşel’in söylemine göre bu sene çok verimli bir yıl olmuş. Ormanda bu sene 280 milyon lira gelir elde edilmiş ve elde edilen kar ise 76 milyon lira.

 

Zonguldak Orman bölge müdürlüğü, Zonguldak, Bartın ve Karabük bölgelerini kapsıyor. Türkiye’ni en çok ormanına, orman varlığına sahip olan bir bölgeyiz.

Vali Ahmet çınar törendi yaptığı konuşmada. Kars’tan uçağa biniyorsunuz, Bolu’ya kadar her yer kup kuru, Bolu’da yeşillenme başlıyor. Zonguldak tarafı yemyeşil, ve İstanbul’a kadar yine kupkuru.

Biz ormanlarımızın değerini biliyoruz

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü orman hazinemizi hem koruyor, hem yeniliyor, hem büyütüyor

Sadece odun ham madde olarak değil

Defne yaprağı olsun, kestane ormanı olsun, bal ormanı olsun, çeşitli içilebilir bitki üretimleri olsun. Vs.

 

HAMMADDELER BİZDEN AMA FABRİKALAR DIŞARIDA..

Orman Bölge müdür Ahmet Sırrı Beşel konuşmasında Kastamonu’da olsun diğer vilayetlerde olsun orman ürünü işleten devasa fabrikalar olduğunu ve bunların dünyada marka olduklarını söyledi. Sırrı Beşel devamında bu fabrikaların büyük bir çoğunluğunun Zonguldak’tan elde edilen ürünleri kullandıklarını söylemesi Zonguldak’ta neden bu yatırımın yapılmadığı sorusun akla getiriyor. Madem öyle hammadde bizdeyse neden fabrikalar dışarıda.

 

**

GÜNÜN SÖZÜ: Bir şeyi yapma gücümüzde saklı olan, bir şeyi yapmama gücümüzde saklıdır (Anton Çehov )