Evet Sevgili Okuyucular Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı. Kimi gençlerimiz hedeflerini ulaştı kimileri hayal kırıklığı yaşadı. Sınav sistemleri ne yazık ki gençlerimizi bir yarış atına dönüştürdü. Devamlı bir yarış hali devamlı bir test edilme durumuyla muhatap olan genç kardeşlerimiz öğrenme eylemi yerine ister istemez ezberleme  yöntemiyle sınavlara hazırlanıyorlar. Sadece sınavla ilgili başarısızlıkları sistemsel yanlışlıklara atmak da bir hata olur. Yiğidi öldür hakkını ver demişler. Ne yazık ki gençlerimiz de planlı ders çalışmayı hatta planı bırakın ders çalışmayı sevmiyor. Bizler de geçtik bu dönemden yalan yok ben de pek çalışmazdım ama ben dersi derste dinlerdim. Dinlediğimi de anlayıp öğrenirdim, bunun faydasını eğitim hayatım boyunca hep gördüm. Hafızama güvenirim, inanın çok faydasını gördüm.

Bu arada sınav sonuçları açıklandı; ailelere de çok büyük işler düşüyor.  Anne ve babaların çocuklarında emekleri çok tabii ki de ama her şeye her sonuca rağmen daha anlayışlı olmalarında fayda olduğunu düşünüyorum. Daha anlayışlı olmalarını haddim olmayarak önemle rica ediyorum. Bu ülkede başarıya değil başarısızlığa prim verilir bunu hatırlatmama gerek olmadığını düşünüyorum. Hem ilk sınavı kazanmadı diye her şey bitmiş değildir. Görmüyor musunuz bazı siyasi genel başkanlarını kaç seçim kaybettiler de bana mısın demiyorlar. Hala devam ediyorlar; bir sınavda başarılı olmadım diye pes etmeye gerek yok. Bu konuda latife yapıyormuş gibi görünsem de sınav konusunda ciddiyim. İlki olmaz ikinci olur hatta üçüncü de bile çok güzel okullar kazanıp güzel yerlere gelen insanlar tanıyorum. Sadece okulu kazanıp bitirmek de yetmiyor ama o konulara şimdi girmeyeceğim. Girersem bu yazı bitmez gibime geliyor.

Çok fazla uzatmayacağım; dediğim gibi bir sınav birinin geleceğine mal olmamalı. Bu demek değildir ki sınav önemsizdir. Bu yüzden geleceğimize şekil veren sınava saygı duyuyoruz ve daha sonraki sınavlarda da başarılı olabilme ihtimalimizi de unutamamamız gerekiyor. Burada ailelere çok önem düşüyor; aşılmayacak bir sıkıntı değildir YKS. Yeterki inanarak çalışmak lazım; planlı ve doğru bir şekilde, gerisi hallolur. Ufkunuzu ve umudunuzu karartmayınız.