Yeni Adım Gazetesi'nin ÖZEL HABER logosuyla ve belgesiyle ilk kez yayınlayıp kamuoyuna duyurduğu, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye hakaret ettiğine ilişkin haber, gazetemizde 14.06.2023 tarihinde belgesi ile yayınlanmasının ardından, ilimizdeki bazı yerel gazete ve internet sitelerinde yayınlandıktan sonra, Sabah Gazetesi'nde de " Sendikacı mı, Militan mı?" başlığı ile manşetten yayınlandı.

Sabah Gazetesi'nin yayınından sonra kentteki bazı yerel gazetelerin haberi kendilerine mal etmek çabasında oldukları görüldü.

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş'ın geçtiğimiz Ramazan ayında bir iftar yemeğinde Erdemir çalışanı ve sendika üyesi olan MHP Ereğli İlçe Başkan Yardımcısı Haluk Çep'i kalabalığın içinden uzaklaştırıp, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye ağır hakarette bulunduğu ve " Bunlar …. Bunlar gidecekler. Sen de bunlara köpeklik etme" şeklinde tehdit ve hakarette bulunduğu, olayın ardından Haluk Çep tarafından, Yusuf Ziya Odabaş hakkında CİMER'e  şikayet ve Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu Yeni Adım tarafından " EDEPSİZLİK, AHLAKSIZLIK, HAYASIZLIK " başlığı ve ÖZEL HABER logosu ile yayınlanmıştı.

Gazetemizin yayını kamuoyunda ses getirmiş, Yusuf Ziya Odabaş'a karşı vatandaşlar tarafından yoğun tepki gösterilmişti.

Sözkonusu haberin Sabah Gazetesi'nde tekrarlanmasının ardından Yusuf Ziya Odabaş hakkında suç duyurusunda bulunan Haluk Çep'in, Cumhuriyet Savcılığı'nca yeniden ifadeye çağrıldığı bildiriliyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz