Zonguldak'ta özel bir yolcu firması ile İstanbul'a giden öğrenci Muzaffer Rıfat Mancar'ın bagajdaki valizi bagaj kapağının açılması sebebiyle yola düştü.
Olay 27 Haziran 2023 Çarşamba günü gerçekleşti.
Saat 10.00 yolcu   İstanbul'a seyir halindeki bir yolcu otobüsünün bagaj kapağı açıldı ve otobüste yolcu olarak bulunan Marmara Üniversitesi İngilizce bölümü öğrencisi Muzaffer Rıfat Mancara ait olan valiz yola düştü.
Ancak valizin düştüğü geç fark edildi ve yolcuya Ereğli terminalinde valizin düştüğü haber verildi.
Bunun üzerine yolcu durumu firmaya ve emniyet yetkililerine bildirdi ve otobüsten inerek Zonguldak'a döndü.
Yola düşen ve içinde bilgisayarında bulunduğu valizi ise seyir halindeki bir kamyon şoförü fark ediyor ve aracı durdurarak valizi yanına alıyor. Valizde ki iletişim bilgilerinden ise valizin sahibi Muzaffer Rıfat Mancar'a telefonla ulaşarak durumu bildirdi ve valizi Zonguldak çarşı merkezde öğrenci Muzaffer Rıfat Mancar'a teslim etti.

İNSANLIK ÖLMEMİŞ
 Öğrenci Muzaffer Rıfat Mancar yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"27 Eylül Çarşamba günü saat 10.00'da termal'den otobüsle yola çıktık İstanbul da Marmara Üniversite İngilizce bölümü de okuyorum kuaförlük istikametinde bagajın kapağı açılarak benim valizim yola düşmüş. Yalnız bu durum bana Ereğli terminalinde iletildi. Benim bundan o zaman haberim oldu. Bana yolcu otobüsünün şoförü ve hosttu sen bu otobüsle devam et. Biz yoldaki valizi bulup, nasıl bulacaklarsa bilmiyorum artık biz sana İstanbul'da teslim ederiz dediler. Ben de hayır olmaz öyle şey diyerek yolcu firmasını aradım. Jandarma ve emniyeti aradım durmadım bildirdim ve otobüsle inerek kozluya Emniyete giderken yabancı bir numara benim aradı. Bu kişi yolda valiz bulduğunu söyledi. O valizin bana ait olduğunu ifade ettim ve o kişiyi bana Zonguldak çarşıya kadar gelerek bana valizi teslim etti insanlığın ölmemiş kendisine çok teşekkür ediyorum

YOLCU FİRMASI ZARARI KARŞILAYACAK

Tabii ki ben firmayı aradım firma bana bir dilekçe yazmamı zararımı karşılayacaklarını ifade ettiler Ben de yolcu otobüs biletini iptal olduğunu belirttim ve firmada bilet parasını bana iade edeceklerini ayrıca valizin masrafını da karşılayacaklarını ifade ettiler. Durum şimdilik bu şekilde kamyon şoförü Ereğli bayat köyünde oturan bir abimiz ve buna rağmen kendisi bana Zonguldak Çarşı merkeze kadar getirerek valizimi teslim etti Çok duygulandım. Durum şimdilik bu şekilde"

Kaynak: Ercan Demir