Doğu ve Güneydoğu illeri Yöresel Ürünler Fuarı'na Zonguldaklılar yoğun ilgi gösterdi. 6 Haziran günü açılan ve hafta sonuna kadar açık kalan fuarda; Gaziantep, Maraş, Hatay, Trabzon, Afyon, Urfa, Balıkesir, Kars, Siirt ve Erzurum illerinin yöresel lezzetleri tanıtıldı ve satışı yapıldı. Ayrıca her gün Urfa sıra gecesi düzenlendi, hediyeler takdim edildi. Vatandaşlar hem alışveriş yapmanın ve hem de konser izlemenin keyfini yaşadı birlikte yaşadı.
Fuarda, yöresel ürünler olarak: sucuk, peynir, baharat, pestil, Antep baklavası, çiğ köfte, pekmezler, Hatay sabunları, bal, kebap ve onlarca sayıda ürün yer aldı.Fuar esnaflarından  Fahrettin Yılmaz;
"Öncelikle Gaziantep'ten katıldım ben. Gaziantep esnafıyım. Şu ana kadar herhangi bir sorunumuz yok çok şükür ve güzel gidiyor. Kendi yöresel ürünlerimizi en iyi bir şekilde sergiliyor ve sunuyoruz. Müşteriler de memnun. Biz kendimiz de memnunuz ve inşallah daha da iyi olacak. Neler satılıyor bu pazarda dersek, burada Gaziantep'in fıstığından, baklavasından, içli köftesinden, kebabına kadar.. Erzurum'un tulumu, Diyarbakır'ın burması, Urfa'nın çiğ köftesine kadar ürünlerin satışı yapılıyor. Güneydoğu ve Doğu illeri olarak katılımcı esnafların hepsi burada. Biz de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Çok şükür ilgi de var. Tabii yöresel ürün olunca ve ürünlerde doğal olunca Zonguldaklılar ilgi gösterdi" dedi.  Zonguldaklar da fuarı çok beğendiklerini ifade ettiler.

(Haber-Ercan Demir)