11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Kampüsüne kızılcık fidanlığı kuruldu.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 11 Kasım 2019 tarihinden itibaren her yıl kutlanan Milli Ağaçlandırma Günü, Cumhuriyetin 100. Yılına özel 2023 farklı bölgede gerçekleştirildi.  Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Devrek Kampüsü de ağaçlandırma programına dâhil edilen bölgeler arasında yer aldı.
 
ZBEÜ Devrek Kampüsü yönetimi ve Devrek Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ve katkılarıyla fidan dikimi için daha önce hazırlıkları tamamlanan alanlara 250 adet kızılcık, 80 adet mazı, 60 adet kestane, 60 adet lavanta ve 50 adet biberiye olmak üzere 500 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

ZBEÜ Devrek Kampüsünde gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü programına Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, İlçe Jandarma Komutanı Emrah Dinar, Devrek Adalet MYO Müdürü Prof. Dr. Özcan Sezer, Devrek MYO Müdürü Doç. Dr. Ersin Kanat, İlçe Müftüsü Murat Mutlu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cihan Durdubaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, İlçe Orman İşletme Müdürü Hüseyin Beytekin, daire amirleri, akademisyenler, çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.

Devrek Kampüsü’nden Devrek’in Simge Fidanlığı

ZBEÜ bünyesinde Devrek Bastonu Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin bulunduğunu, Devrek’in ve asaletin simgesi olan bastonun Devrek Kampüsünde bulunan baston atölyesinde üretiminin gerçekleştirildiğini ve öğrencilere baston yapımının öğretildiğini belirten Devrek MYO Müdürü Doç. Dr. Ersin Kanat, kızılcık ağacının önemine vurgu yaparak, “Orman İşletme Müdürlüğünden özellikle kızılcık ağacı dikimi için talepte bulunduk, Devrek Bastonu’nun hammaddesi olan kızılcık ağacının yetiştirilmesi, belirli bir boya ulaştığında uygun dalların işlenerek hammaddeye dönüştürülmesi ve bu arada geçen sürecin de öğrencilere öğretilmesi son derece önem arz ediyor. Başından sonuna kadar sabır, emek, el işçiliği ve gayret gerektiren Devrek bastonu üretimini nesilden nesile öğretmeli, Devrek’in simgesi olan Devrek Bastonunu yaşatmalı ve yöresel zenginliklerimizi Dünyaya tanıtmalıyız. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma programı vesilesi ile Cumhuriyete nefes olurken, Devrek’in simge fidanlıklarından birini de oluşturmuş olduk” ifadelerine yer verdi.

Program sonunda çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmaları için Devrek Orman İşletme Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde bir aydan uzun bir süredir yoğun çalışmaların gerçekleştirildiğini belirten Devrek MYO Müdürü Doç. Dr. Ersin Kanat, katkı ve desteklerinden dolayı Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice, Devrek Orman İşletme Müdürü Hüseyin Beytekin ve Orman İşletme Şefi Yasin Durak’a, üniversitemiz adına Devrek Bastonu takdiminde bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi