Spor Toto 2.Liğ Beyaz Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor (ZKS) bu hafta kendi saha ve seyircisi önünde lider Gümüşhanespor’u ağırlıyor.

Fatih Akyel liderliğinde ki kırmızı lacivertli ekipte tek düşünce tabiî ki galibiyet.

Bu maç tabiî ki çok önemli

İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı çok güzel bir sürpriz pankart hazırlamış. Ayrıca Pazar günkü maç için otizmli çocuklara birlikte Zonguldaksporlu futbolcular birlikte sahaya çıkacak.

2 Nisan Otizim Farkındalık günü kapsamında nisan ayı içerisinde etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu etkinlikler kapsamında da Zonguldaksporlu futbolcular ile otizmli çocuklar birlikte sahaya çıkacaklar. 2 afiş hazırlandı. Biri futbolcular ve otizmli çocukların ellerinde sahaya çıkacak, diğeri de sahanın en görünen yerine asılacak. Bu şekilde otizmle dikkat çekilecek.

 

PEKİ OTİZMİN NE KADAR FARKINDAYIZ

2 Nisan Otizm Farkındalık haftasında toplum olarak otizmin ne kadarını farkındayız.

Mesleğin icabı bir çok özel eğitim okullarında düzenlene etkinliklerinde bulunduk. Bir keresinde özel eğitim öğretmenin otizmli bir öğrenciye ders verirken ki anına denk geldim.

İnanı 15-20 dakika boyunca o öğretmeni otizmli öğrenciye bir şeyler öğretmeye çalışırken ki çabası ve zorluğuna bizzat şahit oldum.

Zonguldak’ta yaklaşık 300 dolayında otizmli birey var. 

Otizimli ailelerin büyük desteğe ihtiyacı var.

Karaelmas Otizmli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KOB DER) Başkanı Salim Tan bu hafta Kanal Z’de konuğum oldu.

Otizmli ailelerin çektikleri sıkıntıları anlattılar.

 

OTİZMLİ ÇOCUKLARA AYDA 8 SAAT DEĞİL HAFTADA 8 SAAT EĞİTİM HAKKI VERİLMELİ

Milli Eğitim müfredat programına göre normal çocuklara haftada 40 saat ücretsiz eğitim verilirken, maalesef otizmli bireylere ise ayda toplamda 8 saat eğitim veriliyor. Asgari ücretin 1600 lira olduğu yerde otizmli ailelerin çocukların okutmak için ayda 7 ila 10 bin lira arasında paraya ihtiyaçları oluşuyor. Halbuki devletimiz otizmli çocuklara normal çocuklar gibi haftada 40 saat eğitim vermesi gerekiyor. Otizmli çocukların yükü annelerin omuzlarında hep. Otizmle ailelere destek şart. Bir çok Avrupa ülkesinde eğitim yükü ailelerin üzerinden alınmış vaziyette. Dolayısıyla ailelerin da büyük maddi külfet altına girmesi gibi bir olay da yaşanmıyor. 

 

**

ZEKİ TOSUN’A GEÇMİŞ OLSUN

Atatürk Devlet Hastanesi’nde burnundan başarılı bir operasyon geçiren ve hastanede tedavi altında bulunan AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun’a acil şifalar diliyorum.

 

**

GÜNÜN SÖZÜ:  Allah herkese “Bölüşmeyi” nasib etmez. “Bölüşmek” ve “Paylaşmak” kutsal ve keyifli bir iştir. Bölüşmesini bilin. Paylaşmasını becerin. (Sakıp Sabancı)