Zonguldak Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcu fabrikasında ilkokul öğrencilerine yönelik  ' Aklımı kullanıyorum' sloganıyla gerçekleşen  akıl ve zeka oyunları turnuvası düzenlendi. 
Zonguldak Merkezdeki İlkokul öğrencilerinin  katıldığı turnuvada  minikler geleneksel Türk oyunlarını oynayarak zekalarını geliştirdiler. 
Etkinliğe 90 öğrenci katıldı.
Etkinlik hakkında bilgi veren Akıl  ve Zeka oyunları il Koordinatörü,  Üzülmez ilköğretim  okulu öğretmeni Emre Akkaş şu bilgileri verdi"
İlkokullarda Merkez ilçe seçmelerini yapıyoruz. Dana sonra ilçelerde yapacağımız  etkinliklerle sonrasında belirlenecek öğrencilerin katılımı ile final yapacağız.   3 Mayıs’ta da Zonguldak Finalini gerçekleştireceğiz. İl Finalleri sonunda Zonguldak’ı temsil edecek 10 öğrencimizi belirleyeceğiz. Turnuvanın amacı çocukları televizyondan, bilgisayardan, sosyal medyadan uzaklaştırarak  kaliteli vakit geçirmeleri, akıllarını kullanmaları, hayatın gerçeklerini yaşayarak kendilerini geliştirmeleridir. Çok farklı oyunlarımız var. Geleneksel Türk oyuncaları var. Amacımız hem çocukları kaynaştırmak, Hem’de de dijital ortamdan uzaklaştırıp etkinliklere  yönlendirmek, zekalarını daha iyi kullanmalarını sağlamaktır."
 

Muhabir: Ercan Aygün