Almanya'nın Essen kentinden gelen heyetle Ticaret ve Sanayi Odası başkanları bir araya geldi.

Dedeman Otel'de düzenlenen toplantıya Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Başoğlu, Ereğli Deniz Ticaret Odası Şube Başkan Yardımcısı Burak Gürdal ile ZONSİAD Başkanı Nejdet Tıskaoğlu katıldı.

Zonguldak'ta üretilen ürünlerin Almanya'da ve Avrupa'da satılması ve Zonguldak'taki ürünlerin Avrupa pazarına açılmasını sağlayacak olan Essen'deki fuar çok büyük önem taşıyor.

Toplantıda Almanya'daki iş insanları ile ZOOM bağlantısı sağlanarak karşılıklı görüşmeler gerçekleştirildi.

"KASIM AYINDA ESSEN'DE BULUŞUYORUZ"

Toplantıda konuşan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, "Bu sürecin artık zirveye varacağı noktaya çok yakınız. Yani amaca ulaşacağımı noktaya çok yakın bir durumdayız. biz kıymetli dostlarımızı geçtiğimiz aylarda Zonguldak'ta ağırlamaktan çok büyük bir memnuniyet duymuştuk. İnşallah bu sonbahar aylarında bu ziyarete, teknik detaylarını netleştireceğimiz bir formatta Esen'de buluşacağız. Ve bu iki bölgenin iş dünyası arasında çok hayırlı, verimli bir yakınlaşmaya, iş birliğine, alışverişe daha da istediğimiz boyutta ortak yatırımlara kadar varacak bir süreç bize kazandırmış olacak. Zonguldak inşallah bu ziyarete teknik detayları netleştirdikten sonra biz Zonguldak iş dünyasından bir katılımla Almanya'daki etkinliğe hep birlikte, bütün ilçe odalarımız, çevre odalarımız ve iş dünyamızla birlikte katılacağız. Bu sürecin verimli geçmesi için elimizden gelen her türlü katkıyı vereceğiz. Ben bu süreçte başta Sayın Belediye Başkanımız olmak üzere elbette ticaret önemli katkıları var. Ticaret odamızın da tüm ekibine candan teşekkür ediyorum. Bu süreçte arada bağlantıyı kuran Sayın Balaban ve oradaki bütün hemşerilerimizle çok kıymetli katkılar verdiler. Ben tüm ekibe katkı veren herkese tekrar şehrin ve Zonguldak özel sektörü adına teşekkür ediyorum" dedi.

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz