CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, 8-9 Temmuz tarihlerinde Zonguldak’ta ilçe ve beldelerde geçtiğimiz haftalarda kuvvetli yağış sonrası yaşanan sel, su baskını ve taşkınlara ilişkin iki farklı bakanlığa görev alanlarına ilişkin önergeler verdi.

Ertuğrul verdiği önerge ile ilgili şunları söyledi;
“Geçtiğimiz haftalarda kuvvetli yağış sonrası yaşanan sel, su baskını ve taşkınlara ilişkin iki farklı bakanlığa görev alanlarına göre soru önergelerimizin çalışmalarını ve halkımızdan gelen taleplerin değerlendirmelerini tamamlayarak, bölgemize, Zonguldak’ımıza doğru yola çıktık.

Bakanlıklara ana hatlarıyla şu soruları sorduk;
Sel ve baskınların neden olduğu maddi zarar nasıl telafi edilecek?

  • İş yerlerinin faaliyetlerini sürdürebilmeleri için sosyal devlet anlayışının gereği olarak sel nedeniyle oluşan maddi zararın hızlı bir şekilde karşılanmasına yönelik çalışmalar ne aşamada?
  • Çaycuma-Saltukova Akyamaç mevkiindeki tren raylarında meydana gelen toprak kayması ile ilgili acil bir eylem planı oluşturuldu mu?
  • Dere ıslah ve temizleme çalışmaları bölgemizde düzenli olarak yapılmakta mı?
  • Zarar giderimi için ayrılan ödeneğin dağıtım kriterleri neler?
  • Geçen yıl yaşanan sel felaketi sonrası dönemin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile Tarım ve Orman Bakanı’nın açıklamalarında olduğu gibi, seller ve taşkınların sürekli aynı sonuçlara sebebiyet vermesi kader midir? Yoksa bakanlıkların çalışmalarının yetersizliğinden midir?”

(Haber Merkezi)