Kasım-Şubat aylarında doğada kendiliğinden yetişen, hoş kokusu ve güzel görüntüsü ile bilinen Nergis çiçeği Zonguldaklı köylülerin gelir kapısı oldu.

Zonguldak'ın Kozlu ilçesine bağlı  orman, dere ve akarsu kenarlarında kendiliğinden yetişen Nergis çiçeği köy halkı tarafından toplanarak şehir merkezindeki çiçekçi ve manavlara toptan olarak satılıyor.
Hoş kokusu ve güzel görüntüsü ile tezgahları süsleyen Nergis çiçeği yöre halkına ekonomik katkı sağlıyor.

DEMETİ 25 TL'DEN SATILIYOR

Köylülerden aldıkları Nergis çiçeğinin bir demetini 25 TL'den  sattıklarını birlikten
40 yıllık manav esnafı şu ifadelere yer verdi" Biz normalde manav olmamıza rağmen köylülerin getirdiği Nergis çiçeklerini de alıp satıyoruz. Zonguldaklı köylüler dağlardan ve ormanlardan su kenarlarında doğal ortamda yetişen Nergis çiçeklerini toplayarak bize getiriyor. Genellikle Kozlu'nun köylerinden daha çok çiçek geliyor. Böylelikle köylü vatandaşlarımız da gelir elde ederek ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Bu mevsimlerde yetişen

Nergis çiçeği  hoş kokusu ve güzel görüntüsü ile manava alışverişe gelen müşterilerin ilgisini çekiyor. Meyve ve sebzenin yanında bir demet de çiçek alıyorlar. Vazo içinde yaklaşık 2 hafta dolmadan dayanma özelliği var. Bir demet Nergis çiçeğini 25 TL'den satıyoruz. Biz de kazanıyoruz çiçekleri getiren Köylü vatandaşlarımız da kazanıyor"dedi.

Kaynak: Ercan Aygün