Kadınlar Basketbol 1. Lig'inde mücadele eden Zonguldakspor Basket 67 takımının, şampiyonluğa ulaşmasına çok az kaldı.
Pazar günü Site Spor Salonu’da   oynana maçta güçlü rakibi Ferhatoğlu Gürespor’u  65-57 yenen  Zonguldakspor Basket 67 takımı  bir engeli daha aştı.
Zonguldakspor taraftarları maç boyunca takıma büyük desek verdiler. Tribünlerde  renkli görüntüler oluşturdular.
Maç sonrası ise  salonda büyük sevinç yaşandı. Sporcular mutluluk gözyaşları döktü. 

YOK BÖYLE PERFORMANS !

Başarının baş mimarlarından biri olan tecrübeli antrenör Barış Güney maçtan sonra galibiyet sevincini taraftarlar ve sporcuları ile kutladı.
Zorlu bir sezonu başarılı bir şekilde kapattıkları için oyuncularına teşekkür eden Barış Güney taraftar desteğinin önemine de değildi.
Barış Güney şöyle konuştu;

"Ferhatoğlu Gürespor  bütçesi bizden daha fazla olan 10 senedir bu ligde mücadele eden bir takım. Başlarında değer verdiğim ve saygı duyduğum yıllarca milli takım antrenörlüğü yapmış Zafer Kalaycıoğlu hocamız vardı. Onlar da iddialarını son haftaya kadar devam ettirmek için bu maçı kazanmak istiyorlardı. Dolayısıyla çekişmeli bir maç oldu. Müthiş taraftarımızın desteğiyle maçı kazanmasını bildik. Ben bize destek olan taraftarımız başta olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Biz burada çok büyük bir iş başarıyoruz.
Evimize hiç maç kaybetmedik 27 maçta 25 galibiyet aldık, şu anda lideriz. Oyuncularımıza gerçekten teşekkür ediyorum.Çok iyi mücadele ettiler. Ben biraz çekilmesi zor bir adamım. Çok çalıştırıyorum. Antrenmanlarımız sert ve sıkı geçiyor. Maçlarda katı savunma yapıyoruz. Oyuncularımla O iletişimi kurdum. Bana katlandılar. Şampiyonluğa umut ediyorum ki artık bir maç kaldı. Bir maç alırsak matematiksel olarak garantileyeceğiz. Süper lig'e çıkacağız. Ligi domine ettik. Ben bir kez daha oyuncularıma, bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Öte yandan Zonguldakspor Basket 67 takımı 28'inci  hafta maçında Cuma günü İzmir deplasmanında Urla Belediyesi ile karşılaşacak. 
Maçı kazandığımız takdirde Zonguldak'a şampiyonluğunu ilan etmiş olarak dönecek.

Muhabir: Ercan Aygün