Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan Zonguldak'ta 50 büyük okulun yeni eğitim öğretim yılı öncesinde bakım ve onarım çalışmalarının başladığını, yatırımların büyük bir hızla devam ettiğini ve Zonguldak'ta okullaşmanın arttığını ifade etti. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayram kapsamında Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden il Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan önemli açıklamalarda bulundu. ZGC Başkan Derya Akbıyık ziyaretten duyduğum memnuniyetini  dile getirerek teşekkür etti. İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'da  ziyarette 24 Temmuz Gazeteciler ve basın bayramını kutladı. İlimize devam eden eğitim yatırımları hakkında önemli açıklamalarda bulunan Züleyha Erdoğan müjdeli haber verdi. 50 tane büyük okulda büyük onarımın yapıldığını ve birçok yeni okulunda ihale edildiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“GAZETECİLER GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZDIR”
24 saat değil 25 saat mantığıyla kar, kış, hiçbir şey, şartlar ne olursa olsun biz vatandaşın bilgi alma hakkını en doğru şekilde sizlerin aracılığıyla bize geçmesi büyük bir fedakarlık, çok büyük bir özverili çalışmadır.  Her biriniz ayrı ayrı son derece iyi niyetle görev yapıyorsunuz. Öncelikle şunun için teşekkür etmek istiyorum. Vatandaşlar ve bizim, ilimize ulaşabileceğimiz en doğru adres tabii ki basın. Yazılı ve görsel basın bu anlamda siz her daim bize destek oluyorsunuz. Her şartta ulaşmak istediğiniz haberlerimiz sizin aracılığınızla vatandaşımıza ulaştırabiliyoruz. Yaptığımız meslek çok büyük fedakarlık gerektiriyor gerçekten. Bu anlamda da hepinize emeğinizle sağlık, yüreğinize sağlık. Teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız diyoruz. Çok başarılı görev yapıyorsunuz. Bizler de tabii ki sizleri elimizden gelen katkıyı vermeye çalışıyoruz. Teşekkür ediyorum. Eğitim adına.  

“LGS SONUÇLARI AÇIKLANDI ÖĞRENCİLERİN 2. TERCİH HAKLARI VAR”
LGS sonuçları açıklandı. Öğrencilerimiz çok heyecanlı. Bazı yavrularımızın ilk tercihe yerleşemediğini ve bundan dolayı üzgün olduklarını duyduk. Ben buradan velilerimize de sesleniyorum , İkinci tercih hakları var sevgili öğrencilerimizin. Hiç üzülmesinler. Haklarında hayırlısı olsun. Onlar kararlı oldukça, hedeflerinden, hayallerinden vazgeçmedikçe, hangi okulda eğitim alırlarsa alsınlar kararlı olmaları çok önemli. Ben sonuçların çok hayırlı olmasını diliyorum öğrencilerimiz için.  Şimdi ikinci süreç başladı. Velilerimize de burada özellikle rica ediyorum. Bu konuda sevgili yavrularımızın yine yanında olsunlar. Okullarımızda rehber öğretmenlerimiz kendilerini bekliyor. Okul müdürlüklerimiz açık. Okullarımızda. ikinci tercihlerini nakil başvurularında bulunabilirler. Bunu da sizin amacımız duyurmak istedim.

“YKS'DE ZONGULDAK GÜZEL SONUÇLAR ALDI”
Yine YKS sonuçlarını üniversite yerleşme üniversite sınav sonuçlarında güzel sonuçlar alan ciddi sayıda öğrencimiz var. İlk etapta ulaşılabilenleri paylaştık basından. Başarılı öğrenci sayımız arttı. Gençlerimizi biz anaokulundan alıp anne- baba kucağından alıp bağrımıza basıyoruz. Lise sonuna kadar 12 yıllık bir süreçte birlikte oluyoruz onlarla. Bu yolculukta her daim onların yanında olmak bizim önceliğimiz. Onların hayallerini, hedeflerine giden yolda hep destek olmak. Onlara güç vermek, onların güvenini kaybetmek bizim için çok önemli. Bu anlamda şimdi YKS sonuçlarına da öğrencilerimizin yine çok bilinçli tercihlerle işte güzel, doğru. İstedikleri çünkü insanlar sevdiği mesleği yaparsa başarılı ve mutlu olurlar. Mutlu olmanın yolu sevdiği işi mesleği seçmekten geçiyor. Bu anlamda yine tercih süresince 7-24 onların yanında olacağımızı isteriz.

“ZONGULDAK'TA BAŞARI ARTIYOR”
Zonguldak'ta başarı her geçen gün artıyor. Biz son üç yıllık sonuçlar aldığımızda puanımızın arttığını, başarımızın arttığını görüyoruz. Başarının artması bizi mutlu kılıyor. Sorumluluğumuzu arttırıyor tabii ki. Çok daha başarılı olmalarını istiyoruz.

“YAYLA KAMPÜSÜ YAPACAĞIZ”
Yatırımlarımız devam ediyor. Bizim için sıcak soğuk fark etmiyor.Yayla Ortaokulu'nu biliyorsunuz , o üç  parselin tahsisi bize yapıldı. Sadece kentsel ve dönüşüm anlamında Karabük Koruma Varlıklarından gelecekler. Bu ay sonuna kadar gelecekleri bildirdiler. Orada son bir rapor verildikten sonra bizim projemiz hazır. Ödenek sorunumuz yok. Yayla kampüsü olarak düşünüyoruz 24 derslikli. Ortaokul ve ikili eğitim yapan, ikili eğitim yapan, yerli ortaokulda tam bir eğitime geçmiş olacak. Böylelikle. Çocuklarımız her şeyin en güzelini hak ediyorlar. Bir de 8 derslikli bir anaokulu tapılacak orada. Ve yayla mini bir kampüs olacak orası. Böyle bir heyecanımız, öyle bir hayalimiz var. İnşallah son aşamaya gelindi. Yine  15 Ağustos'ta Olgunlaşma Enstitüsü'nüzün ihalesi yapılacak. Hızlı bir şekilde ondan sonra yol alacağız.

“FATİH HALK EĞİTİM'İN ÇATISI YAPILIYOR”
Fatih Halk Eğitim çok hızlı bir şekilde bugün çatısı falan da başlamıştı. Çok hızlı devam ediyor. Ereğli Özel Eğitim Kampüsümüz devam ediyor. Cumhuriyet Ortaokulunun şu anda fore kazıkları ve zemin çalışmaları başladı. Bahçelievlet Mithatpaşa'da da gerçekleşme yüzde70,iyi gidiyoruz. Bahçelievler'de önümüzdeki eğitim öğretim yılında sevgili öğrencilerimiz Bahçelievler'de kendi okulunda  eğitime devam edecekler. Üzülmez'in ihalesi yapıldı. Müteahhite yer teslimi yapıldı. Hızlı bir şekilde başlayacak.

“50 TANE OKULUMUZUN BÜYÜK ONARIMI BAŞLADI”
Güçlendirmelerimiz ve onarımlarımız var. Ayrıca 50 okulumuzun büyük onarımına başlandı şu anda. Ama 218 okulu yine Belirledik. Geçen sene iki 158 okulun ilk onarımını yapmıştık. Hiç bizde durmak yok. Yani çok seri bir şekilde, yaz tatili boyunca da çalışmalarımız tamamlıyoruz.Öğrencilerimiz hak ettikleri en  kaliteli, çağdaş, güvenli, modern, donanımlı eğitim kurumlarına hazırlamak istiyoruz.
 

ATATÜRK ANADOLU LİSESİNİN KAPALI SPOR SALONU İÇİN GENÇLİK SPOR BAKANLIĞI'NA YAZI YAZACAK”
Bütün okullarda bizim gönlümüz kapalı spor salonunun ve yine spor alanlarının olması. Tabii ilimizin iklimi ya da işte coğrafi yapısını düşündüğümüzde okullarımız daha önce yapılan okullarımız. Daha çok yokuşlarda, işte böyle sokak aralarında pek bahçe imkanı olmayan, istinat duvarlarıyla çevrili okullar var. Siz de biliyorsunuz ki birçoğunuz oralardan mezun olmuşsunuzdur mutlaka. Hani gönlümüz burada böyle düz bir yol. Çocuğun yorulmadan, tırmanmadan ulaşabileceği bir kampüs. Ben bu ilk geldiğinde sayın valimizin başkanlığı ilk toplantıda söz aldığında bunu istemiştim. Yani 19 ay önce geldim ben buraya. Keşke dedim yani şehrin girişinde olabilse zaten artık bütün öğrenciler servise gidip geliyor. Yani servis kültürü var. Şehrin girişinde geniş bir alanda bir kamp ihtiyacı var ilimizin. Ama öyle bir yer yokmuş. Anadolu lisemizin atıl bir kapalı spor salonu var.
Milli Eğitim Bakanlığımızın Gençlik Spor Bakanlığı bir protokolü var. Bu protokol çerçevesinde spor salon Bakımı, onarımı ve spor salonu kazandırması var. Bugün yazısını yazdık Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne. Anadolu Lisesi'nde hemen bir an önce kapalı spor salonunu faaliyete geçirmek istiyoruz. Gençlerimiz bunu hak ediyor çünkü ihtiyaçları var. Burası çok yağmur olan bir bölge. Buranın ikliminden dolayı da kapalı spor salonu ihtiyacı her okulun var. Özellikle gençlerimize böyle bir imkan sunmak benim bir hayalimdi.

(Haber-Ercan Demir)