Zonguldak Barosu adli yıl açılış resepsiyonu Maden Mühendisleri Derneği Lokalinde (Üst Cemiyet) gerçekleştirildi.
Resepsiyona Baro Başkanı avukat Türkan kapkaç para yönetim kurulu üyeleri ve avukatlar katıldı.

Zonguldak Barosu Başkanı Av Türker Kapkaç, Türkiye'de hukuk fakülteleri sayısının her geçen gün çoğaldığını belirterek , "apartman altı hukuk Fakültesi sayısı arttı. Çoğu hukuk fakültesinin Rektörü bile hukuk kökenli değil" dedi.

Hukuk fakültelerine akreditasyon getirilmesi gerektiğini ve akreditasyonu geçemeyenlerin kapatılmasını istediklerini ifade eden Baro Başkanı avukat Türker kapkaç şunları söyledi:


"MESLEKTAŞLARIMIZA ÖZLEM GİDERİYORUZ"

"Bugün yeni adli yılımızı açtık hayırlısıyla. Gündüzkü programımızdaAtatürk Anıtı'na  çelengimizi koyduk ve basın açıklamamızı yaptık Her zaman olduğu gibi gündüzkü programımızda mesleki sorunlarımızı yargının sorunlarını her yıl anlatıyoruz. Maalesef sorunları her yıl çözemeden bir sonraki seneye devrediyoruz. Ama umudumuzu da bırakmıyoruz. Biz mücadele Avukatlar olarak ıŞiimdi de her yıl olarak geleneksel olarak düzenlemiş olduğumuz adli açılış resepsiyonunu icra ediyoruz. Meslektaşlarla uzun bir  ara geçirdik. Çünkü a bir tatildeydik. 40 gündür görüşemiyorduk. Bu gece bir Özlem giderme, kaynaşma gecesi olarak icra edeceğiz inşallah. 

"HUKUK FAKÜLTELERİNE AKREDİTASYON GETİRİLSİN, AKREDİTASYONU GEÇEMEYEN HUKUK FAKÜLTELERİ KAPATIRSIN"

Hukuk fakültlerini akreditasyon getirilmesi ile ilgili biz daha geniş kapsamlı açıklama yapacağız. Şöyle ifade edeyim.Mesela İstanbul özelinde söyleyeyim. Apartman çatısında bile bir hukuk fakülteleri var. Içlerinde hiçbir öğretim kadrosu yok. Rektörlerinde bile hukukçu olmayan rektörler var. Bu nedenle artık  geçmiş yıllardaki gibi hukuk fakültelerinin daha köklü bir hale gelmesini istiyoruz. Yani bunu o akreditasyonu sağlayamayanlar da kapansın istiyoruz.


"ÜNİVERSİTE SINAVINDA GİRİŞLER %1000 BANDINA ÇEKİLSİN"

Yine aynı şekilde üniversite sınavına girişlerde  yüz bin bandına çekilsin, daha sonra yetmiş beş bin daha sonra elli bin bandına kadar indirilsin dedik. Ama yıllardır bu yapılmadı. 


"SENEYE AVUKATLIK SINAVI YAPILACAK VE  SINAVI GEÇEMEYENLER AVUKATLIĞI İPTAL EDECEK"

Seneye avukatlık sınavımız geliyor. Hukuki yeterlilik sınavı olarak  bu sınavı geçemeyenler avukat olamayacaklar. Başka dallara ayrılacaklar. Umutla bekliyoruz. 
Yani mesleğimizin sorunları çok. Daha sonra bu konuyla ilgili daha kapsamlı bir açıklama yapacağız. 
Sınavı geçemeyenler avukatlıktan ayrılacak  maalesef avukat olmayacaklar. 
20 yıldan beri bu avukatlık sınavı aslında bekleniyordu Ama siyaseten bu ötelene ötelene bugünlere kadar geldi. Artık ama muhtemelen seneye bu sınavın artık geleceğini ümit ediyoruz. Olması gereken bir sınav. Bizim açısından artık gerekli bu. 

"ZONGULDAK'TA AVUKAT SAYISI 600'Ü GEÇTİ"

Zonguldak'ta  avukat sayısı 600'ü geçti ve her yıl çığ gibi artıyor  yeni stajyerlerimiz geliyor. Fakültesinden mezun olduktan sonra. Yani biz artık onlara stajda eğitim vermekte bile zorlanıyoruz.

"HİÇBİR ŞEY OLAMAZSAM AVUKAT OLURUM MANTIĞI ARTIK SON BULMALI"

Mesela eczacılık mesleğinde şey var. Kota var. Yani o kotaya dolduysa artık yeni eczane açılamıyor. Bizde de artık yani  hiçbir şey olamazsam avukat olurum mantığını artık bırakılması gerekiyor"
(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz