Eğitim-Bir-Sen, Diyanet Sen, Din Görevlileri Derneği, Büro Memur Sen, Birlik Haber Sen, Bem Bir Sen, Sağlık Sen, 1-2  no'lu şubeler, Enerji Bir-Sen, Karalmas Eğitim ve Kültür Vakfı. Karaelmas Uluslararası Mimar ve Mühendisler Grubu ve  Tekder tarafından açılan  hayır kermesi 2 gün açık kalacak.

Emral Çarşısı yanında ki Sergi sarayında düzenlenen kermesin açılışına; AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan,  Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Kamuran Aşkar kermes açılışında yaptığı konuşmada, "Bugün Gazze'de 41'inci gününe giren orantısız bir güç kullanımıyla ufacık bir kara parçasında soykırımdan beslenen soykırımcı İsrail'in Gazze'de çoluk çocuk, yaşlı, genç, kadın demeden yapmış olduğu katliam noktasında Zonguldak'taki sivil toplum örgütü olarak öncelikle kınadığımızı belirterek başlamak istiyorum. Üstat Cemil Meriç diyor ki zulme rıza, namussuzluktur. İşte bizler zulüm karşısında tarafımızı belli etmek, yurdumuz yeri belli etmek en azından belki orada insanların derdine tamamına çözüm bulamassak bile tarafımızı belli ederek Zonguldak'taki sivil toplum örgütleri olarak Zonguldaklı hemşehrilerimiz olarak biz de sizin yanınızdayız demek için bugün Zonguldak'ta kardeşlerimizle dayanışmak için bir kermes açmış olacağız. Şunu çok iyi biliyoruz. Bu yaptığımız etkinliklerle daha önce yaptığımız Çadırla, daha önce yaptığımız basın açıklamalarıyla, evet, sorunu tamamen çözme gücümüz yok ama biz şuna inanıyoruz, taraf olması gerekiyorsa, biz sivil toplum örgütü olarak mazlumun tarafındayız. Ezilenin tarafında, zalimin karşısındayız demek için bu etkinlikleri yapıyoruz. İşte zalimin karşısında masumun yanında olan bütün sivil toplum örgütlerine, bütün Zonguldaklı hemşehrilerimize, bize destek veren belediye başkanımıza, siyasi parti başkanlarımıza ben öncelikle teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de nerede bir mazlum var o mazlumun yanında olmayı kendimize şiar ettik belirtiyorum" dedi

Kermes daha sonra yapılan duanın ardından açıldı.
Kermese katılan protokol üyeleri alışveriş yaparak katkı verdiler.

Kaynak: Ercan Demir