İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, boşaltılan eski Atatürk Devlet Hastanesi'nin depreme dayanıklılık testi çalışmalarının başladığını belirtti.
Test sonucuna göre yol haritasını çizileceğini ifade eden İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, planlamanın amele birliği ve kadın doğum hastanesi taşınarak 3 hastanenin aynı yerde hizmet vermesi olduğunu ifade ederek şunları söyledi;

"31 Ekim 2022 tarihinden itibaren yapımı tamamlanan Atatürk devlet hastanesinden taşınmaya başladık ve İki ay içinde taşınmayı tamamladık.

Şu anda eski hastanede hizmet veren hiçbir birimimiz kalmadı. Tamamıyla boşalttık. 

Geçtiğimiz hafta itibari ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile yaptığımız anlaşma ve protokol ile Atatürk Devlet Hastanesi eski Hastanede depreme dayanıklı teste çalışmalarına başlanıldı.Depreme dayanıklılık testi tamamlandığında sonucunu kamuoyuyla paylaşacağız. Deprem testi sonucuna göre yol haritası belirlenecek. Şu an için testi başladığını söyleyebilirim.

Eski Atatürk devlet hastanesinin depreme dayanıklı testi sağlam çıkar ise bakanlık ve görüşülerek amele birliği hastanesi ve kadın ve doğum ve Çocuk hastalıkları hastanesinin burada toplanmasına karar verilebilir. En baştan beri bakanlıkla görüşmelerimizde hastanenin bir yerde toplanması idi.
Yapılan test depreme dayanıksız çıkarsa da hüçlendirme yoluyla ya da yıkılıp yeniden yapılmak kaydıyla tüm hastaneler bir araya toplamak, otopark sorunu ve çevre düzenlemesini bu şekilde yaparak sorunu gidermek istiyoruz."

(Haber: Göksel Çolak)

Editör: Oğulcan Öz