Zonguldak'ın her bir bölgesinde denize girilebilecek harika plajlar mevcut. Özellikle Kapuz Plajı, Kozlu Plajı, Değermenağzı, Ilıksu, Kızlar Plajı, Göbü, Türkali, Filyos, Ereğli Çavuşağzı gibi çok sayıda plajda denize girmek mümkün.
Dar bütçeli vatandaşlar Ege ve Akdeniz sahillerine gitmektense kendi illerinde bulunan plajları tercih ediyor.
YETKİLİLER PLAJLARA GEREKLİ ÖNEMİ GÖSTERİYOR MU?
Vatandaşların tercih ettiği plajlar arasında Göbü ve Türkali plajları da tercih edilen plajlar arakında yerini alıyor. Ancak bazı plajlarda yeterli bakım yapılmıyor, vatandaşlar akşam plajı terk ederken arkasında çöplerini bırakarak büyük bir görgösüzlükte bulunuyor.  Bazı plajlarda ise toplanan çöpler ilgililer tarafından alınmadığı da gözleniyor.
"ZONGULDAK TARİH" GÖBÜ'YE ELE ALMIŞ!
Sosyal medyada "Zonguldak Tarih" adı altında yayın yapan sayfa Göbü Plajı'na 2018 yılında planlanan projenin uygulanmamasından duyduğu üzüntüyü ifade ederek bu yaz çekilen fotoğrafları yayınladı.
İŞTE "ZONGULDAK TARİH"  SAYFASININ İFADELERİ
Zonguldak Tarih sayfası "Hayaller ve gerçekleş" başlığı ile yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verilmiş: "2018’de ortalıklarda projeler uçuyordu. Bunlardan biri de Göbü ve Türkali sahilleri ile ilgili görsel hazırlanmış projelerdi. Tabi bu projeleri bilgisayar ortamında hazırlayanlar ne kadar para aldılar Allah bilir. Sonuçta proje hazırlamak cizim işi. Biraz da bilgisayar programlarından anlamanız gerek.
Bilgisayar başında isterseniz Göbü’yü Hawaii  sahillerine de benzetebilirsiniz. Hatta projenin adına ‘Göbü Beach’ koyabilirsiniz. Her şey mümkün. Lakin gerçekler böyle değildir.
Hayır, önümüzde  yine bir seçim var  . Bu yüzden anlatıyorum. Her gördüğünüz projeye inanmayın.
Aradan beş sene geçti. Göbü’de çöpler toplanıyorsa şanslısınız beach! Hayati Yılmaz ile..."

(Haber Merkezi)

Editör: Oğulcan Öz