İhtiyaç kömürleri, Manisa’nın Soma ilçesinden alınan ancak ihtiyaç sahiplerine aylar sonra dağıtılan “taşlı” kömürden sonra Amasya’nın Merzifon ilçesinden alınmaya başlamış ve ihtiyaç sahiplerinin mağduriyetinin giderileceği kamuoyuna duyurulmuştu. 
MERZİFON KÖMÜRÜ DE TIRT ÇIKTI!
Son günlerde Zonguldak’ta ihtiyaç sahiplerine hızla dağıtılmaya başlanan Merzifon’un Linyit kömürlerinden de kömürden fazla taş çıktı. Kömürlerini teslim alan vatandaşlar çuvalları açınca şoka uğradı. “Bu taşlar bize kış boyu değil yaz boyu yeter. Soma’dan sorun yaşadık dediler, Merzifon’dan getirdiler. Bu kömür de tırt çıktı!” diyerek yetkililere tepki gösteren vatandaşlar, mağduriyetlerinin en kısa sürede giderilmesi için Valilik ve Bakanlık görevlilerinin konuyla ilgilenmesini talep etti. 
MUHTARLAR ZOR DURUMDA KALDI!
Aldıkları kömür yardımı kursaklarında kalan vatandaşlar, mahalle muhtarlarına taş çıkan kömür çuvallarını fotoğraflayarak konuyu üst makamlara taşınması konusunda yardım istedi. Muhtarlardan alınan bilgiye göre son günlerde çok sayıda aynı konuyla ilgili şikayet geldiği öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi