Zonguldak’ta bay bayan iç giyim satışı yapan mağaza sahipleri ve çalışanları Zonguldaklı kadınların çamaşır tercihi ve bedenleri hakkında değerlendirme yaptılar.  
Zonguldak'ta kadınların iç çamaşırı, gecelik ve çorap tercihlerinde fanteziye yöneldiği belirtiliyor.
Erkeklerin kadınlar konusunda aç gözlü olması nedeniyle özel günler dışında da fantezi giyim tercih ettiklerini belirten bazı kadınlar; “Kocalarımız kaçmasın diye tercihimiz değişti” diyor.  
Eskiden normal iç çamaşırı, çorap ve gecelik tercih eden kadınların çoğunlukta olduğunu ancak bu tercihlerin zamanla fanteziye döndüğünü belirten bazı esnaflar, bedenlerin de her geçen gün büyüdüğünü ve obezite sinyalleri verdiğini söylediler.
Mağazanın ve kendisinin görüntüsünün alınmasını istemeyen kadın müşteri ise; “Eskiden özel günlerde fantezi çamaşır tercih ederdik. Artık adamlarımız kadınlar konusunda aç gözlü oldular. Kocamız dışarı kaçmasın, adamların gözü dışarıda olmasın diye her gün fantezi giyer hale geldik” dedi. 
Diğer bir mağaza sahibi kadın ise; “Zonguldaklı kadınlar kalıplı kadınlar. Gençlerimiz de oldukça geniş geliyor arkamızdan. Eskiden sütyen tercihleri 70/75’ten başlarken şimdi en küçük 85 bedenden başlıyor. Büyükleri geçtik, gençlerimiz obeziteye doğru ilerliyor. Model tercihlerine gelirsek eğer fantezi de var, normalde. Hatta iri yarı gençlerimiz bile korse tarsı yüksek beden alt iç çamaşırlarını tercih edebiliyor” dedi. 
Farklı bir mağaza sahibi ise; “Çevresel etkenlerin çok önemi var tercihlerde. 10 tane normal iç çamaşırı satıyorsak, 5 tanesi de fantezi. Eskiden internetten alınan fantezi iç çamaşırları artık mağazalarımızdan da talep ediliyor. Gençlerimiz çok kalıplı. Zonguldaklı kadınlarımızın üst bedeni artık 85’den başlayıp 135 bedene çıkabiliyor” dedi.

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Oğulcan Öz