AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu "Zonguldak limanı ile ilgili önümüzdeki dönemde planlarımız var" söylemine açıklık getirdi.

Geçtiğimiz hafta Fevkani Köprü üzerinde incelemeler esnasında Milletvekili  Çolakoğlu gazetecilere, yerel seçimler'den sonra önümüzdeki dönemde Zonguldak limanı ile ilgili planların olduğunu ifade etmiş ve bu söylemde Zonguldak limanının kaldırılacağı şeklinde kamuoyunda algılanması üzerine tepkiyle karşılanmıştı.

Dün akşam Kanal Z'de ZGC Başkanı Derya Akbıyık'ın hazırlayıp sunduğu ve Ercan Demir ile Bahaddin  Arı'nın konuk gazeteci olarak katıldığı canlı olarak yayınlanan "Olaylara Bakış" programına telefonla katılan AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"LİMANIN KALKACAĞI SÖYLEMİM OLMADI... SADECE KÖMÜR DEPOSU VE SAHASI KALKACAK"

Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, programda Zonguldak limanı ile ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya açıklık getirerek, "Bizim o bölge hakkındaki söylemlerimizin içeriğinde limandaki Kömür tesisini, kömür elleçme tesisini oradan dediğimiz gibi şehrin çok orta noktada kalması ve orada kömürle alakalı bir durum. Şimdi bunun başka bir noktada bu işlemler yapılması üzerine söyledim. Buradan limanın kalkacağı söylemim olmadı.
Sadece buradaki kömür depolarının ve kömür elleçme sahasını buradan kaldırılması açısından inşallah bunu 2024 yerel seçimlerden sonra 2029'a kadar bu işlemi bitireceğiz. anlamında bir söylemim oldu. Yine aynı bu söylemimin arkasındayız. Oradaki kömür tesislerinin ve kömür sevkiyatının başka bir bölgeye, başka bir limanda Filyos'ta olması için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz" ifadesini kullandı. 

"BÖLGEMİZDE GÖÇ VAR SÖYLEMİ ARTIK DOĞRU DEĞİL İLÇELERİMİZ İSTANBUL'DAN BİLE GÖÇ ALIR HALE GELDİ"

AK Parti Zonguldak milletvekili Ahmet Çolakoğlu, bölgemizden göç var söyleminin doğruyu yansıtmadığını, ilçelerin İstanbul'dan göç alır hale geldiğini belirtecek şunları ifade etti:

"Bölgemizde göç var  söylemi artık doğruyu yansıtmıyor. Bizim artık bölgemiz özellikle İstanbul'dan göç alır hale geldi.
Zonguldak merkez ilçe anlamında veya Kilimli, Kozlu anlamında bunu yaşamıyor olabiliriz ama özellikle ilçelerimizin artık dışarıdan göç alan bir hale geldiğini biz düşünüyoruz"

"TARIM OSB'DE YIL SONUNA KADAR YATIRIMCILARA PARSELLER TAHSİS EDİLECEK MÜJDESİ"

AK Parti Zonguldak milletvekili Ahmet Çolakoğlu konuşmasında Zonguldak'ta tarımın her geçen gün geliştiğini bildirdi.
Tarım USB konusunda da yıl sonuna kadar yatırımcılara sera kurmaları için parsellerin tahsis edileceği müjdesini de veren milletvekili Çolakoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

"Tarımsal OSB çalışmaları bitti.  Yatırımcılara büyük ihtimal şu anda bu yılın başında, bu yıl sonuna kadar arazileri kendilerine teslim edilerek üzerine sera kurma çalışmalara başlayacaklarını bizler düşünüyoruz.
Şu anda  yüklenici firma işlerini yüzde 90 oranında bitirmiş durumda. Hedefimiz yatırım amaçlı müracaat eden iş adamlarımıza da arazilerinde hızlı bir şekilde seralarını kurup üretime başlayarak ülkemize katkı vermeleri.
İnşallah kısa zamanda bunları Zonguldak olarak hep beraber göreceğiz.
İnşallah bu yılın sonunda tekrarlıyorum parseller iş insanlarına da teslim edilecektir"

"KOK FABRİKASI GÜNDEMİMİZDE"

Kok fabrikası ile ilgili de açıklama yapan milletvekili Çolakoğlu, "TTK'nın Kok fabrikası kurmasıyla alakalı bir ekip çalışması yapılmıştı. Tabii ki bu çalışmalar dünyadaki  piyasaların ve fiyatların  değişkenliğinden dolayı hala gündemde. Süre içinde bunu da değerlendireceğiz. Yeni enerji bakanımız bu konuda çalışmasına devam ediyor. Tabii zaman alabilir. Bizim de hedefimiz sürecin uzamamasıdır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Ercan Demir