Zonguldak Şoförler ve Otomobiller Esnaf Odası Başkanı Osman Bahar, taksi ücretlerinin artan faiz fiyatlardan dolayı zamlandığını ifade etti.

Sadece akaryakıta gelen zamlarla değil kasko ve trafik ücretlerinde olan şekilde arttığına dikkat çeken Şoförler ve Otomobiller Esnaf Odası Başkanı Osman Bahar şunları kaydetti:

"ŞOFÖR ESNAFIMIZ TRAFİK VE  KASKOSUNU BİLE YAPTIRAMAZ HALE GELDİ"

"Yani piyasanın durumu belli, mazotun durumu belli, benzinin fiyatı belli. Şimdi bunu  burada sadece mazot ve benzinle değerlendirmemek lazım. Çünkü arabaların kaskosu, mecburi trafik sigortası  kaskosu artık birçok araç kasko yaptıramıyor, bir trafik sigortası 15-29 bin lira aracına göre değişiyor, 25-30 bin,  kasko 30-40 bin arabasına göre değişiyor.

Dolmuşlarda 60-70 bin liraya çıkıyor. Yerli ve orijinal parçaların fiyatı dolara endeksli, biliyorsunuz. Bu da ayrı bir şey. Ve bu esnaf da bakkala gidiyor, markete gidiyor. Bir denetimsizlik mi var bilemiyoruz. Marketler işte daha önceden ulusal marketler eleştiriliyordu. Şimdi bana sorsanız yerel marketler onlardan çok daha önde gidiyor pazar yeriyle bir marketin arasında uçurum var. Üç kat, dört kat ürüne göre değişiyor. Yani bu esnaf da bunlardan sıkıntılı ve  muzdarip. Yani bizde gerçekten istemezdik bir taksi ücretlerine zam gelsin ancak mecburi.

"TAKSİ ZAMMI NORMAL: İNDİ-BİNDİ 70 LİRA"

Neden? Çünkü taksicilerin ve dolmuşçuların taşıdığı yolcu semtlere göre dolmuşlar. Yolcu taşıyor. Yani o mahalledeki herkes belli kişiler, doğmuşlar, herkesi tanıyor. Taksiler de aşağı yukarı küçük bir şehir olduğu için. Arabalara binen yolcu müşterileri. Yine aşağı yukarı hep aynı yolcu desek doğrudur. Çünkü bu şehirde bir sistem olmadığı süre içerisinde bu sorun bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Gelen zam normal. Yani normal. Şimdi biz müşteriyi de düşünüyoruz ama yapacak bir şey yok Onların da durumu belli. Bir kısmının durumu belli. Emekli vatandaşlarımızın veya gelir alt gelir grubu olan vatandaşların durumu da belli. Ama Zonguldak'ta baktığınız zaman genel anlamda  belirli bir kesim çok daha rahat yaşıyor. Şimdi indi-bindi 70 TL. İlk kalkış 30 TL. Her 100 metrede bir 20 kuruş.

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz