Zonguldak Kömürspor taraftarları, TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 37'nci hafta oynanıp 0-0 Ankaraspor ve Nazilli Belediyespor maçında şike yapıldığı iddiasıyla Türkiye Futbol Federasyonu'nun 'şike var' kararı vermesini isteyerek dün yürüyüş yaptı. Yürüyüşte 7’den 70’e herkes yerini aldı. 
Fakat Ak Parti Milletvekillerinin Zonguldak Kömürspor için açıklama yapmaması ve yürüyüşe katılmaması kamuoyu tarafından tepki çekti. 
Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan’da konu ile ilgili açıklama yaptı. 
Sosyal medyadan açıklama yapıp bu işi siyasileştirmeyelim diyen Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, edebiyatını başkalarının yaptığı işin biz neticesine bakarız diyerek şunları söyledi, “Zonguldak Kömürspor konusu ile ilgili biz üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz. Ben tüm maçlarına gittim. Kömürspor ile ilgili her konunun içerisinde destek olmamız gereken yerde varız. Dün yürüyüşte yer aldık hemşerilerimiz ile birlikteydik. Bizim derdimiz Türkiye Futbol Federasyonu’nun kararını bir an önce vermesi, haksız ve adaletsiz bir maç oynandı. Aynı maçı dün Galatasaray ile Konyaspor oynamış olsaydı şu an bambaşka şeyler olacaktı. İki takıma da beraberlik yetiyordu. İki takıma da beraberlik yetiyordu 0-0 olsa bile ama kaleye bir şut dahi çekilmemiş olsaydı Türkiye’de yer yerinden oynardı. Zonguldak Kömürspor için herkes yapılması yapıyor işin ucundan tutuyor. Basın önünde gerek sosyal medyada gerekse de yerel medya da bunların açıklamalarının yapılıp yapılmaması bu tartışılır bir konudur. Milletvekillerimiz bu konuda gerekli çalışmaları yapıyor. Yönetim hakim yeri geldiğinde gerekli açıklamayı yaparlar. Hepimiz Zonguldak Kömürspor paydasında buluşalım. Temennimiz adaletli bir karar verilmesidir. Küme düşebiliriz dünyanın sonu değil daha önce de düştük sonra çıktık. Başarız olmuşsak küme düşelim ama başkalarının yaptığı uygulamalardan dolayı küme düşmeye biz razı değiliz. Sosyal medyadan ve basın önünden açıklama yapıp bu işi siyasileştirmeye çalışanlar oluyor. Biz müsade etmeyiz bu yolu seçmeyiz. Edebiyatını başkalarının yaptığı bir iş bu, edebiyatını onlar yapsın biz netice almak isteriz. Zonguldak Kömürspor’umuz için hayırlısı olsun.” dedi. 


 

Muhabir: Neriman Dengiz