Ankara'da kurulu bulunan Batı Karadeniz Birliği Genel Başkanı Tuncay Gençer, "Konseri iptal eden Valimize şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Bartın Amasya'da 41 madenci Bir de şehit olmasından sonra Ereğli'de düzenlenen Edip Akbayram Cumhuriyet konserini iptal kararının doğru olduğunu ifade eden Tuncay gençer, "Sn Valimizi saygısız, çirkin, seviyesiz ve hadsiz sözlerle hedef alan Medya temsilcilerini de insafa davet ediyoruz."dedi.
Gençer şunları söyledi;

"Ankara Uluslararası Batıkaradeniz Birliği (ANKABİR) bileşenlerinden, Ülkemizin insanı ve doğası ile güzide köşelerinden olan Bartın İlimizin Amasra İlçesi TTK Taşkömürü işletmesinde yaşanan ve Milletimizi derin üzüntülere gark eden, elim maden kazasından sonra Zonguldak İlimizde düzenlenmesi planlanan Konser organizasyonu’nu iptal eden Zonguldak Valimiz Sn Mustafa TUTULMAZ'a şükranlarımı arz ediyor, Devlet adamlığı çerçevesinde Vakarlı duruşu için tebrik ve taktir ediyoruz. Birlik ve Beraberlik sadece neşe içinde değil, üzüntü halinde de yaşanmalıdır. Birlik ve beraberlik zemininde ve zamanında değerlidir. Bütün Batıkaradeniz Bölge halkımızı da bu mânâda el ele, gönül gönüle Birlik ve Beraberliğe davet ediyoruz. 
            
Bu karar sonrası Sn Valimizi saygısız, çirkin, seviyesiz ve hadsiz sözlerle hedef alan Medya temsilcilerini de insafa davet ediyoruz.
Kamuoyuna Saygı ile duyurulur."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi