Zonguldak Çaycuma ilçesinde Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi (OTB), 524 dekarlık alanda modern örtü altı son teknoloji seralarda üretim yapılıyor.

Seralarda topraksız tarım teknolojisi ile üretilen pembe domateslerin hasadına başlandı.

Antalya’da rakip olan Çaycuma Organize Tarım Bölgesinde yetiştirilen ürenler büyük bir özenle toplanıp karton kasalara yerleştirilerek Türkiye piyasasına dağıtılıyor.

HASATI YAPILDI PAŞALAR MARKET’TE SATILIYOR

Güzel rengi, nefis tadı ve kokusu ile topraksız tarım teknoloji yöntemi kullanılarak organik olarak yetiştirilen domatesler büyük beğeni kazanıyor. Türkiye geneline gönderilen yerli üretim pembe domatesler Zonguldak’ta Paşalar Market’te kilosu 179.90 liradan tezgahlarda yer alıyor. Vatandaşlar Antalya’dan gelen ve kilosu 160 liradan satılan salkım domates yerine Zonguldak yerli üretim olan pembe domatesi tercih ediyor.

464Ecfa3 Cc04 49Ec B186 83641F0F47A4C03Fff3E 0Df3 4B53 B9D8 7Cf3De0B73C4

Muhabir: ERCAN AYGÜN