ZONGULDAK

Araç sürücüleri TCDD'ye seslendi Yolumuzu açın

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir yolları TCDD’nin duyarsızlığı Zonguldak‘ta adeta krize dönüştü.
Zonguldak merkezde ilçede asma Deresi üzerinde bulunan tren köprüsüne üç ay önce kamyon çarparak zarar verdi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir yolları 2. bölge müdürlüğü tarafından köprünün altı takozlarla beslenerek araç trafiğine kapatıldı.

Merkezi hükümetin yaptığı hizmetlerle Öğünen yerel siyasetçiler ve milletvekilleri Üç aydır kapalı olan yola müdahale etmediler ve insanların yaşadıkları sitresi ve tartışmayı görmezden geldiler.

Kapalı tren köprüsü altındaki yolu açmak için kılını kıpırdatmayan TCDD yetkilileri ve yerel yetkililer yolun kapalı olduğunu gösteren levhayı  koymaktan aciz kaldılar.

Tren köprüsü altındaki yolun trafiğe kapalı olması nedeniyle her gün binlerce araç geri dönme sıkıntısı ve tartışma yaşıyor.
İlçe dolmuş durakları İle Karaelmas mahallesi‘ne bağlanan yolun kapalı olması Zaman ve akaryakıt zaiyatına neden oluyor. 
Zonguldak Gar Müdürlüğü yetkilileri zarar gören tren köprüsünün onarılması için İhale hazırlığı içinde olduklarını ve ihale itiraz olması halinde bakımın ve yolun trafiğe kapalı durumunun uzayabileceğini İfade ediyorlar.

Kapalı yol mağdurları sürücü ler ise TCDD’nin Bir an önce yolu trafiğe açmasını isterken her gün tartışmaların yaşandığı ve kavgalarda zaman zaman şiddet uygulandığını ifade ettiler.

(Haber-Ercan Demir)