Kişisel siyasi hırsları uğruna, kendisini milletvekilliği seçiminde rakip olarak gördüğü Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Serdal Acar'ı haksız yere görevden aldırıp, Acar'ın kısa sürede kurduğu parti teşkilatlarının bir anda çökmesine neden olan ve yerine atadığı il başkanları hiçbir siyasi varlık gösteremeyen Hüseyin Uysal, 14 Mayıs'ta aldığı oy sayısı ile partisini Zonguldak'ta hezimete uğrattı.

Hüseyin Uysal, kendi milletvekilliği adaylığını sağlamak üzere, Serdal Acar hakkında spekülatif haberler yayılmasını sağlamış ve BBP Genel Merkezi'ne mesnetsiz bilgiler vererek Serdal Acar'ı il başkanlığı görevinden aldırmıştı.

Kendisiyle ilgili asılsız haberler üzerine hukuk yoluna başvuran Serdal Acar'ın görevden ayrılması ile birlikte il, ilçe ve belde teşkilatları ile kadın kollarından yoğun istifalar olmuş, Alperen Ocakları İl başkanı da görevinden istifa etmişti.

Süreç içinde partiyi bir türlü toparlayamayan Hüseyin Uyal, 14 Mayıs Milletvekili Genel Seçimi'ne Büyük Birlik Partisi Zonguldak Milletvekili Adayı olarak katılmış, ancak aldığı oy sayısı ile partisini Zonguldak'ta hezimete uğratmıştı.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ !..

Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından parti tabanından ve sosyal medya hesaplarından Hüseyin Uysal'a tepkiler çığ gibi büyüyor.

Bazı sosyal medya hesaplarında Hüseyin Uysal'ın yaptığı haksızlığa atıfta bulunularak, sert eleştiriler yapılıyor.

Sosyal Medya hesabından paylaşımda bulunan Nur Çorbacım isimli partili, çok ağır eleştiriler yaparak partisinden edip, şunları söyledi :

" Bizler iki yıldır o kadar çok emek verdik ki, Muhsin Yazıcıoğlu başkanımızın yolunda, ama hiç bir şeye değmeyen, bir başarısı olmayan, verdiği sözünde durmayan, bizden sadece paramızı yiyen bir insan Hüseyin Uysal. Bizim dava yol arkadaşlarımızı dağıttı. İlçemiz Alaplı'mızda o kadar yol ve dava arkadaşlarımız, ben de Muhsin Yazıcıoğlu başkanımıza hayranlığımdan bile ben de istifa etmek zorunda kaldım"

Bir başka partili de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da partisinden istifa ettiği belirterek şunları söyledi :

" Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır." (H.Ş.)

Birlik,beraberliğin,saygı ve vefanın kalmadığı,kişisel ihtiraslar uğruna siyaseti bitirenler le yürünemeyeceginden ;

19.05.2023 tarihinde üyesi olduğum KdzEreğli BBP deki tüm görevlerimden istifa ederek ayrılmış bulunmaktayım."

Safa Akman isimli partili de yaptığı paylaşımda, "Davası menfaat odaklı şahsi ihtirasları uğruna partiyi kullananlardan bu parti kurtarılmalıdır.Dava insanı olmayanlar partiyi işgal etmişler.partiye hiçbir faydaları olmayanlar kendilerini sahte dava adamı göstermeye devam ettikleri sürece bu hazin sonuçlar olacaktır." diyerek eleştirilerini dile getirdi.

SERDAL ACAR : OYUN BİTTİ, MASKELER DÜŞTÜ

Öte yandan Büyük Birlik Partisi eski İl Başkanı, KARDEMİR Karabükspor Asbaşkanı ve Zonguldak Karabüklüler Derneği Başkanı Serdal Acar da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda " 81 ilin en düşük oyunu alan milletvekili adayı (bay doktor) Kdz Ereğli'deki ve Zonguldak'taki kumpasçı ortakları şimdi onlar düşünsün ihanetin kalbine hançer olarak saplanmaya hazır inanmış dava adamları var.Oyun bitti maskeler düştü hepsinin gerçek yüzü ortaya çıktı.Bu vebale ortak olan herkesten hesap sorulacaktır" şeklinde konuştu.

Zonguldak'ta milletvekili genel seçiminin Büyük Birlik Partisi bakımından ağır yenilgi ile sonuçlanmasının ardından, partinin genel merkezi tarafından nasıl bir tavır alınacağı merak ediliyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz