Belediye İş Sendikası Zonguldak Şubesi Başkanı Osman Karataş, Bartın -Kumluca Belediyesi, Zonguldak, Kandilli Belediyesi ve Karaman Belediyesi ile Zonguldak Metropoliten Belediyeler Birliği işçilerini kapsayacak toplu sözleşme görüşmelerinin başladığını açıkladı.
7 aydan itibaren geçerli olacak olan toplu sözleşmelerin taslaklarını belediyelere teslim ettiklerini belirten Belediye İş Sendikası Başkanı Osman Karataş şunları söyledi:

"2023'ün 7.ayından itibaren geçerli olacak toplu iş sözleşmelerinin çalışmalarını hazırladık. Belediye Başkanlarına taslakları teslim ettik ve oturumlarımız başladı. Bartın-Kumluca Belediyesi, Zonguldak, Kandilli Belediyesi ve Karaman Belediyesi ile Zonguldak Metropoliten Belediyeler Birliği işçilerinin toplu sözleşmeleri yedinci aydan itibaren geçerli olacak şekilde taslak çalışmalarını yaptık ve taslakları teslim ettik. İlk oturumlarını yaptık. Bundan sonraki süreçte de toplu sözleşmedeki enflasyonun karşılığında kayıplarımızı giderecek anlaşmaları masa başında bağıtlamak için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Toplu sözleşmelerimizin  masa başında bağıtlanacağına inancımız tam. Bizim beklentimiz  güncel ekonominin yarattığı tahribatı giderecek. Enflasyon karşısında ki kayıplarımızı giderecek toplu sözleşmeleri işverenle müzakere ederek olumlu şekilde sonuçlanacağını ümit ediyoruz" dedi.


(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz