TFF 2.lig Beyaz Grup'ta kümede kalma mücadelesi temsilcimiz Zonguldak Kömürspor geçtiğimiz Cumartesi günü deplasmandan Ankara Demirspor ile 1-1 berabere kaldı.
Müsabakanın sonlarına doğru gelişen atakta Zonguldak Kömürsporlu bir futbolcu rakibin yaptığı hamle sonrasında Ankara Demirspor ceza sahası içinde yerde kaldı. Bu pozisyona Zonguldakspor cephesi penaltı olduğu gerekçesiyle itiraz ettiler.
Ancak maçın hakemi oralı bile olmayarak oyunu devam ettirdi. Zonguldak Kömürspor yedek Kulübesinde Teknik sorumlu kartı ile yer alan  Abdülkerim Koç saha içine kadar girerek   itiraz edince 4.hakemin uyarısıyla kırmızı kart gördü.

Koç müsabaka sonrası hakem ve temsilci raporları doğrultusunda Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunda sevk edildi. Perşembe günü yapılacak olan PFDK toplantısından sonra muhtemelen ceza alacak olan Abdülkerim Koç bir sonraki müsabakada yedek kulübesine giremeyecek.

TFF KONU İLE İLGİLİ ŞU AÇIKLAMA YAPILDI

 "ZONGULDAK KÖMÜRSPOR A.Ş. Kulübü teknik sorumlusu ABDULKERİM KOÇ’un 23.03.2024 tarihinde oynanan ANKARA DEMİRSPOR-ZONGULDAK KÖMÜRSPOR A.Ş. TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 24.03.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."
 

Muhabir: Ercan Aygün