ÖZEL HABER

Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün yaklaşık 55 yıldır kullandığı Kulüp binası  boşaltılıyor.
 1970’li yıllarda   Türkiye  Taşkömürü  Kurumu (TTK)  tarafından Fener semtinde  Dünya Gıda Örgütü’nün destekleri ile yapılan  bina  Zonguldak Kömürspor tarafından kulüp tesisleri olarak kullanılıyordu.
 O yıllarda Zonguldakspor’a olan bu tesis  Türkiye’nin 4 büyük takımı olarak bilinen Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor gibi takımlarda bile yoktu. Birinci Lig takımları  Zonguldak Kömürspor’un tesislerine  özenerek bakardı.
 Aradan geçen zaman içinde tüm kulüpler tesisleşmeye önem verdi. Zonguldakspor ise  TTK’ya  ait bu binayı kiracı olarak kullanmaya  devam etti. Yeni tesis konusunda bir hamle yapılmadı
55 yıldır kullanılan bu tesisler zamana yenik düştü. Kullanım ömrünü doldurduğu için duvarlarında  çatlaklar, çatısında akmalar tesisatlarında  bozukluklar meydana geldi. Her sezon başı tadilata alınmasına  rağmen sıkıntılar bitmedi.
 55 YILLIK  TARİH MAZİ OLACAK
Geçmişi başarılarla dolu olan, birçok önemli  futbolcunun yetiştiği bu tesis artık kaderine   terk ediliyor.  Zonguldak Kömürspor  A takımı son üç sezondur bu tesisi kullanmıyordu. Sadece alt yapı  takımları tarafından  antrenmanlara ve maçlara giderken soyunma odaları kullanılıyordu.
Zonguldak Kömürspor yönetimi  yıllardır kira ödeyerek kullandığı bu tesisleri boşaltma kararı aldı.
Bina içinde bulunan tüm eşyalar  taşınmaya başlandı. Taşınma işlemlerinin ay sonuna kadar tamamlanacağı ve binanın  Mart ayı sonunda  TTK’ya teslim edileceği belirtildi.

Muhabir: Ercan Aygün