Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünce organize edilen anma gecesinde konserde, türküleriyle milyonların gönlünde taht kuran Neşet Ertaş’a ait parçalar, misafir sanatçı Gülşen Kutlu tarafından seslendirildi. Geceye Vali Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Milletvekili Ercan Öztürk, AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.
Neşet Ertaş’ın hayatının anlatıldığı kısa filmin katılımcılarla buluşmasının ardından sanatçı Gülşen Kutlu, sahneye çıkarak ‘Bozkırın Tezenesi’nin birbirinden eşsiz ve unutulmaz parçalarını Düzceliler için seslendirdi. Kutlu, daha sonra Türk Sanat Müziğinin güçlü seslerinden biri olan Ayşe Taş’ı sahneye davet ederek ustanın parçalarını birlikte yorumladı.

Başkan Özlü; “Rahmetle anıyoruz”
Başkan Faruk Özlü, konser arasında sahneye çıkarak Neşet Ertaş’ın türkülerini en iyi yorumlayan sanatçının Gülşen Kutlu olduğunu kendisine söylediklerini belirterek, “Bizde kendilerini davet ettik. Bu akşam bizlere bu muhteşem konseri verdikleri için kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Büyük usta Neşet Ertaş’ı rahmetle anıyoruz” dedi.
Program, günün anısına ustaya saygı çerçevesinde eserlerini icra eden Gülşen Kutlu’ya çiçek ve plaket takdim edilmesi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Kaynak: İHA